додому Новини “Файне місто” відбудеться у Польщі

“Файне місто” відбудеться у Польщі

1984
26 серпня перший день польського фестивалю Rockowa Noc перетвориться у Faine Misto. Файне місто об’єднали зусилля з фестивалями “Rockowa Noc” та “Respublica”, щоб провести благодійний захід у польському Жешуві. Зазвичай “Rockowa Noc” відбувається на вихідних, але цьогоріч організатори додали ще один фестивальний день, аби зробити спільну хорошу справу разом із українськими колегами, повідомляють на своїй фейсбук-сторінці організатори фестивалю.
Від початку війни Жешув прийняв найбільшу кількість українців, які шукали прихистку, через що, згідно з офіційними даними, населення міста зросло на 53%. 22 травня 2022 року, указом Президента України місту присвоєно звання «Місто-рятівник». Оскільки в Україні – війна, проведення безпечного фестивалю неможливе, тому виникла ідея провести його у Польщі, об’єднавшись з 17-м фестивалем “Rockowa Noc”. Ця подія стане ковтком свіжого повітря для тих, хто з початком повномасштабного вторгнення був змушений покинути свої домівки, а також – благодійний фестиваль Faine Misto x Rockowa Noc став виявом вдячності місту-рятівнику та знаком дружби між українцями і поляками.
Виручені кошти з продажу квитків планують передати на закупівлю речей, які потрібні нашим Захисникам, аби вибити рашистів з нашої землі назавжди.