додому Новини Запіканка, паста чи піца: які страви можна приготувати з грибів

Запіканка, паста чи піца: які страви можна приготувати з грибів

3758

Кулінарна книга будь-якої господині неодмінно містить рецепти страв з грибів. Ми також вирішили поділися з вами добіркою найсмачніших страв. Вам варто лише раз скуштувати, аби у цьому переконатися.

Паста з грибами в вершковому соусі

Інгредієнти:

  • 450 г пасти фарфалле
  • 3 ст. л. вершкового масла
  • 450 г печериць
  • 450 г тонкої спаржі
  • 200 г сиру маскарпоне
  • щіпка тертого мускатного горіха
  • 150 г підсмажених волоських горіхів
  • 50 г тертого пармезану

Як приготувати:

  1. У великій каструлі довести до кипіння підсолену воду. і додати пасту фарфалле. Варити, періодично помішуючи (точний час, як правило, вказують на упаковці).
  2. Злий воду, відплив окремо 1 склянку.
  3. У великій сковороді з товстим дном на середньому вогні розтопити вершкове масло. Додай гриби і обсмажити до м’якості, близько 5 хвилин.
  4. Додай спаржу і обсмажуй близько 5 хвилин.
  5. Додай в сковороду фарфалле, маскарпоне і мускатний горіх і перемішати, щоб покрити сиром макарони.
  6. Додай відкладену воду по 1/4 склянки за раз, щоб зволожити соус.
  7. Додай волоські горіхи, додай сіль і перець за смаком.
  8. Переклади пасту у велику посудину, додай пармезан і подавай до столу.

Гpибний cуп-пюpe 

Інгредієнти:

  • вершки 10 % — 150 мл;
  • філе куряче — 200–250 г;
  • печериці — 400 г;
  • цибуля — 1 шт.;
  • вода — 1–1,5 л;
  • картопля — 2 шт. (середні);
  • батон (бажано не дуже свіжий) — 4 шматочка;
  • сіль, перець — за смаком;
  • масло вершкове — 1 ст. л .;
  • олія рослинна — 40 мл (для смаження).

Як приготувати:

  1. Філе помийте, дайте стекти воді, поріжте невеликими шматочками (якщо будете робити з нього пюре), опустіть у киплячу воду. Зніміть піну, трохи посоліть бульйон. Варитися м’ясо буде хвилин 20.
  2. Підготуйте сухарики. Зі шматочків батона зніміть скоринку, поріжте їх кубиками, сковороду змастіть вершковим маслом, обсмажте на ній хліб до золотавого кольору. Викладіть грінки на тарілку й поки що відставте.
  3. На сковорідку налийте олії, нагрійте її та викладіть туди смажитися порізану кубиками цибулю. Коли цибуля стане золотавою, додайте порізані печериці. Смажте, доки не випарується рідина, посоліть і поперчіть.
  4. Картоплю почистіть, поріжте кубиками, киньте в бульйон, варіть до готовності (приблизно 10–15 хвилин).
  5. У готовий бульйон із картоплею висипте вміст сковорідки, проваріть все разом 5 хвилин.
  6. Каструлю зніміть з плити, почекайте, щоб грибний крем-суп трохи охолов, перетворіть його на пюре за допомогою блендера. Якщо блендер стаціонарний, а не ручний, висипте все в нього, збийте, потім поверніть суп до каструлі.
  7. Пюре залийте вершками, поставте на вогонь, доведіть до кипіння, постійно помішуючи (не варимо! Даємо лише закипіти).
  8. Посипте страву сухариками, як будете подавати.

Піца з куркою і печерицями

Інгредієнти для начинки:

  • приправи – орегано, паприка, базилік, перець – по 1 щіпці;
  • моцарелла – 0,1 кг;
  • кетчуп 50 г;
  • половина курячої грудки;
  • сіль – за смаком;
  • шість печериць;
  • вершки – 40 мл;

Інгредієнти для основи:

  • щіпка дріжджів;
  • вода – 0,15 л;
  • борошно – 280 м;
  • сіль – 10 г;
  • ложка олії;
  • цукровий пісок – 8 р.

Як приготувати:

  1. Прогріваємо воду до теплого стану. Виливаємо її в глибокий посуд і додаємо цукор, дріжджі і сіль. Наливаємо ложку рафінованої олії та крізь сито додаємо борошно.
  2. Готове тісто залишаємо на 40 хвилин підніматися.
  3. Промите куряче м’ясо розрізаємо на невеликі шматочки і обсмажуємо при додаванні прянощів протягом 12 хвилин.
  4. Коли м’ясо покриється рум’яною скоринкою, виймаємо його з сковороди.
  5. У комбайні перемелюємо шматок моцарелли.
  6. Промиті гриби кришимо на пластинки довжиною 3 див.
  7. Охолоджену птицю ще раз ріжемо ножем на дрібні шматочки.
  8. Ставимо в духовку режим розігріву, шкали встановлюємо на позначці 200 градусів.
  9. З грудки тіста розкачуємо тонку пластину і перекладаємо її на деко.
  10. Обробляємо поверхню тіста кетчупом, заливаємо вершками і по черзі розподіляємо куряче м’ясо, гриби, сир. Можна додати ще трохи спецій.
  11. Відправляємо це пишність в духовку на 15 хвилин.

Деруни з грибами в горщику

Інгредієнти:

  • 700 г картоплі;
  • 400 г грибів;
  • 2 середні цибулини;
  • 1 яйце;
  • 2 ст. ложки борошна;
  • 2 ст. ложки молока;
  • 50 г вершкового масла;
  • 1 склянка сметани;
  • 150 г твердого сиру;
  • олія для смаження;
  • мелений чорний перець за смаком;
  • сіль за смаком.

Як приготувати:

  1. Спочатку приготуйте деруни. Картоплю почистіть та натріть на дрібній тертці. Цибулю також натріть. Добре перемішайте, через марлю відіжміть масу та злийте зайву рідину. Додайте в овочеву масу яйце, борошно, сіль, перець і добре перемішати. Посмажте всі деруни та викладіть на паперовий рушник, щоб позбутися від зайвої олії.
  2. Гриби (можна взяти як сезонні гриби, так і шампіньйони) помийте та наріжте скибочками. Смажте на сковорідці до повного випаровування рідини. Додайте нарізану цибулю, посоліть та поперчіть.
  3. На іншій сковороді розтопіть вершкове масло, додайте борошно, сіль і перець. Натріть сир на великій тертці, також додайте в сковорідку та вимішайте до однорідності соус.
  4. У кожен горщик викладіть деруни, потім гриби та полийте соусом. За бажанням, можете зверху ще присипати сиром. Запікайте деруни в горщиках 20-30 хвилин в духовці.