додому Новини Для українців за кордоном створили корисний застосунок I’m Ukrainian

Для українців за кордоном створили корисний застосунок I’m Ukrainian

727

Для українців за кордоном створили корисний застосунок I’m Ukrainian, – про це повідомило Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

«Його створили спеціально для українських громадян, які вимушено переїхали до інших країн. Він має назву I’m Ukrainian і призначений для того, щоб зробити їхнє життя за кордоном комфортнішим», – йдеться в повідомленні.

За допомогою застосунку українці можуть знаходити необхідні послуги, варіанти для освіти або працевлаштування, а також корисні освітні курси. Крім того, він може шукати однодумців, планувати спільні екскурсії чи відвідання волонтерських хабів, а також додавати новини й оголошення про власні події чи відкриття бізнесу.

У Мінреінтеграції зазначають, що застосунок доступний лише для українців, його інтегровано в «Дію», тому саме через неї відбувається підтвердження громадянства. Для користування додатком необхідно мати встановлений на мобільному телефоні застосунок «Дія»; завантажити I’m Ukrainian; під час реєстрації вказати адресу своєї електронної пошти; вибрати «Вхід через Дію».