додому Новини Виставка-інсталяція «Твоє місто» діє у бібліотеці-музеї «Літературне Тернопілля»

Виставка-інсталяція «Твоє місто» діє у бібліотеці-музеї «Літературне Тернопілля»

739

Тернопіль відзначає 483 роки з часу першої згадки про місто. З цієї нагоди в бібліотеці-музеї “Літературне Тернопілля” презентували виставку відомих майстрів та учнів художньої школи ім. Михайла Бойчука, присвячені найцікавішим куточкам нашого міста.

Доповнювали виставку картини юних художників Тернополя. Їхні роботи, коли була ясніша погода, виставляли на вулиці.

Про свої роботи, які представлені на виставці, нам розповіла народна вишивальниця Ірина Кошелінська. На перший погляд картини нагадують звичайні фото, але коли глянути ближче, то видно акуратні хрестики.

Після першої вдалої роботи і до сьогодні майстриня захоплена сповна процесом вишивання. Особливе задоволення приносять картини, які ілюструють красу нашого міста.

В середньому щоб зробити одну картину, майстриня витрачає від 2 до 5 місяців – усе залежить від розміру і ступеня складнощів.

У 2020 році майстриня встановила рекорд міста у номінації “Найбільше вишитих картин про Тернопіль”, тоді вишивальниця представила 18 своїх картин про Тернопіль. Сьогодні у колекції майстрині таких робіт уже 23. Відвідати виставку та насолодитися витворами тернополян можуть усі охочі. Експозиція триватиме до кінця квітня.