додому духовність Українці чекають на Святого Миколая

Українці чекають на Святого Миколая

525

mykolajУже цієї ночі святий чудотворець потішить усіх своїми подарунками. У Миколая потрібно вірити усім і дорослим і малим, кажуть священики, а, даруючи солодощі та пакунки від Чудотворця, дітям варто розповідати ким був Святий.

– В Святого Миколая потрібно вірити завжди. Навіть доросла людина, якщо вона не буде вірити в чудо, то воно ніколи не станеться.

Каже Христос: “За вірою Вашою Вам дасться”, “Будьте як діти”. Я пам’ятаю, коли я був малий, як я чекав Святого Миколая. Це було найбільше в мене здивування, коли зранку прокидався і було те, що я замовляв, – пригадує сотрудник духовного центру Зарваниця отець Микола.

Все своє життя Святий Миколай присвятив Богові і церкві. Людей він спонукав до щирого каяття в гріхах, викликав у них бажання виправити помилки. За своє земне життя святитель Миколай зробив багато добрих справ, і в цьому йому допомагала дивовижна за силою віра. Даруючи подарунки дітям в цей час потрібно розповідати їм про чудотворця та ставити його за приклад.

– Чудо не в тому, що мені хтось робить подарунок і я комусь роблю подарунок. Чудо в тому, чи я готовий віддати щось своє задля потреби іншого. Святого Миколая ми уявляємо як старенького дідуся, який робить чуда, а насправді це була така ж людина як ми, людина, яка любила робити добро, незважаючи ні на що, – говорить отець Микола.


В переддень Миколая кожен має запитати себе чи готовий поділитися чимось своїм з іншим, каже отець Микола.

– Свято Миколая повинно в нас бути кожного дня. Це не просто раз в році обдарували один одного подарунками, дітей засипали цукерками, відсвяткувати це свято і забулися. Христос каже: “Будьте милосердними”. І милосердними ми маємо бути впродовж року. Свято Миколая має тільки підтвердити те наше бажання робити добро, милостиню, робити це безкорисливо, не чекаючи ніякої відплати, – каже отець Микола.