додому АТО Тернопіль зустрів тіло бійця 128-ї гірсько-піхотної бригади 31-річного Дмитра Заплітного

Тернопіль зустрів тіло бійця 128-ї гірсько-піхотної бригади 31-річного Дмитра Заплітного

1171

vlcsnap-2015-02-03-16h21m00s119Тернопіль зустрів тіло ще одного Героя – бійця 128-ї гірсько-піхотної бригади 31-річного Дмитра Заплітного. Дмитро загинув 28 січня в зоні АТО під час виконання бойового завдання. В блокпост в Шахтарському районі Донецької області потрапила система залпового вогню «Град». Ховатимуть бійця завтра, 4 лютого, у селі Забойки Тернопільського району.

“На війні гинуть люди, а це програш для людства…”, – останній статус Дмитра Заплітного на його сторінці в соцмережі. Сюди він востаннє заходив 19 січня. Трохи раніше на цій же сторінці він просив тернополян зустріти тіло бійця “Азову” Павла Баса, який віддав своє життя за нас, за мирне небо над нашими головами. Не минуло й місяця, як на в’їзді у місто люди зустрічають його. Востаннє.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:  Тернопільщина прощалась із добровольцем Володимиром Чеславським

31-річний тернополянин Дмитро Заплітний загинув 28 січня в зоні АТО під час виконання бойового завдання. В блокпост в Шахтарському районі Донецької області потрапила система залпового вогню «Град».

– Він вчився в 26-й школі і ріс в Тернополі, був енергійним, спортивним хлопцем, мав багато друзів, але коріння його було в нашому селі, пішов добровольцем з нашого села Забойки, – розказує сільський голова Почапинської сільської ради Марія Палига.


– Перший раз він пішов в серпні місяці, півтора місяці в учбовому центрі і поїхав зразу в саме пекло. Волноваха, Піски, в самому пеклі. Ніколи не думав, що не побачу вже його живого, – каже  співробітник Дмитра Заплітного Василь.

Усі, хто знав Дмитра, згадують його як добрий і завжди усміхненого хлопця, справжнього патріота своєї держави.

– Працювали одного разу на складі закинутому в одній фірмі. Там було все, комп’ютери старі, нам дозволили взяти, хто що хоче. Всі взяли, можна сказати, матеріальні блага, а він взяв прапор України. І з тим прапором поїхав воювати. ВКонтакті фотографія є, там написано “Забойки”, де вони стоять з тим прапором, – пригадує співробітник Василь.

Створити сім’ї Дмитро не встиг. Поховають бійця 4 лютого у селі Забойки Тернопільського району. У Тернополі три дні, до 4 лютого, оголошено Днями жалоби в зв’язку з трагічною загибеллю Дмитра Заплітного, а також бійців Тернопільського батальйону територіальної оборони «Збруч» від вибуху в селі Червоний Чабан на Херсонщині.

Нагадаємо, що лише вчора, 2 лютого, через більш як три місяці після загибелі поховали бійця Тараса Михальського. Він загинув у бою неподалік села Сміле на Луганщині ще у жовтні 2014 року, на початку листопада його поховали разом із іншими невідомими полеглими бійцями на цвинтарі у Старобільську на Луганщині. В січні цього року Тараса Михальського зі Збаража упізнали серед похованих за експертизою ДНК.