додому надзвичайне На Херсонщині стався вибух в одному з наметів, де розміщувалися бійці батальйону...

На Херсонщині стався вибух в одному з наметів, де розміщувалися бійці батальйону “Збруч”

803

vlcsnap-2015-02-02-16h28m02s2116 військових загинули, 11 опинилися у шпиталі внаслідок пожежі на Херсонщині. У селі Червоний Чабан Каланчацького району Херсонської області стався вибух в одному з наметів, де розміщувалися бійці Тернопільського батальйону територіальної оборони “Збруч”. Офіційної інформації про причини пожежі від Міністерства оборони поки що немає. У Тернопільській ОДА кажуть, є підтверджена інформація, що двоє загиблих військових – наші земляки з Тернопільщини.

У Тернопільській ОДА кажуть, вогнем знищено частину забезпечення батальйону “Збруч”. Згорів одяг, матраци, тому бійцям потрібна допомога.

– Зараз працюємо над тим, щоб забезпечити їм 97 комплектів військової форми, 97 матраців, теплої білизни, дизельний генератор. Тому є прохання до всіх небайдужих допомогти в цій ситуації. Допомогу можна приносити у приміщення обласного військомату. Це вулиця Січових стрільців, 2, – говорить заступник голови Тернопільської ОДА Леонід Бицюра.

11 бійців батальйону “Збруч” госпіталізували. Двоє з них у важкому стані, каже Леонід Бицюра. Вестимуть переговори про їх перевезення в опіковий центр у Тернополі. Чому почалась пожежі та вибухнунули боєприпаси встановлює слідство. За попередньою інформацією займання сталось у сусідньому наметі. Зараз влада закликає не поширювати неправдиву інформацію щодо трагедії на Херсонщині.

– Деякі журналісти і, зокрема, херсонські поширили неправдиву інформацію, що сталося. Ніби вибухнула граната, що була в одязі, який сушився. Насправді жодної вини в тій пожежі зі сторони наших бійців немає. На сьогодні триває кримінальне провадження і відповідно всі винні будуть з’ясовані і будемо сподіватися, що і покарані, – каже Леонід Бицюра.