додому Новини Як вберегти свій гаманець від зайвих витрат у Чорну п’ятницю?

Як вберегти свій гаманець від зайвих витрат у Чорну п’ятницю?

572
Чорна п’ятниця – це день, коли шопоголіки сходять з глузду лише від одного слова – SALE. А якщо знижка сягає хоча б 50% від суми, то такі люди справді втрачають голову.

У Всесвітній день знижок, який цьогоріч припадає на 26 листопада, магазини підготували шалені акційні пропозиції для своїх покупців. Втім, попри увесь магнетизм цифр -50 чи -90 на вітринах крамниць – варто бути обачними у гонитві за вигодою. Ажіотаж навколо окремих товарів чи послуг сприяє тому, що люди купують швидко та імпульсивно, а як наслідок, завдають шкоди своєму гаманцеві. Особливо небезпечно шопитись цього дня у мережі інтернет, де шахраї тільки й полюють на необізнаних “сейлхантерів”.

Данило Глоба – заступник директора з правових питань аналітичної онлайн-системи YouControl дає кілька порад, як безпечно купувати товари онлайн та не порапити на гачок аферистів у Black Friday:

1. Не довіряти, а перевіряти. Необхідно з’ясувати офіційну назву та ідентифікаційний код юридичної особи або фізичної особи-підприємця, на сайті якого плануєте шопитися – це можна зробити в контактних даних інтернет-магазину чи у пошуковій системі. Обов’язково загляньте у розділ “Умови повернення товару”, там можуть бути контактні дані саме юридичної особи. Якщо такого розділу немає на сайті – варто насторожитися.

2. Чорноп’ятничний сайт? Деякі недоброчесні шахраї створюють вебсторінки сайту виключно під “чорну п’ятницю”, тож будьте обачні.

3. Перевірити ФОПа. Якщо продавець — ФОП, то необхідно перевірити його і як підприємця за тими ж критеріями, що й онлайн-магазин. Якщо покупка дорога, не зайвим буде перевірити й фізичну особу – представника, директора або того ж ФОП. Іноді про людину можна знайти багато цікавого: судові справи, борги та навіть дані, що вона знаходиться в розшуку.

Тож пам’ятайте: йдучи на шопінг у Чорну п’ятницю, підходьте до вибору товару свідомо, використовуйте вищеперелічені рекомендації, тоді Black Friday точно стане для Вас днем вдалих покупок!