додому Головні Штам коронавірусу Омікрон виявили у 20 областях України

Штам коронавірусу Омікрон виявили у 20 областях України

1152

Штам коронавірусу Омікрон виявили у 20 областях України. За останні три тижні добова кількість випадків інфікування зросла усемеро, госпіталізацій – удвічі. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я.

За даними МОЗ, кількість нових зареєстрованих випадків за минулий тиждень знову майже подвоїлася у порівнянні із позаминулим: 194 тисячі проти 110 тисяч. У міністерстві зазначають, що такий значний приріст нових випадків захворювань пов’язаний із стрімким поширенням на території України варіанту Омікрон. Його виявили вже у 20 областях країни. Найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована в Житомирській, Чернівецькій, Тернопільській областях та м. Києві”, – йдеться у повідомленні.

За даними МОЗ, Україна на сьогодні перебуває на 46-му місці серед 54 територій європейського регіону Всесвітньої організації охорони здоров’я за кількістю випадків на 100 тис. населення за останні 14 днів. З огляду на ці дані міністерство закликає українців захистити своє здоров’я, зробивши щеплення проти коронавірусу. Особливо важливою вакцинація є для представників груп ризику, оскільки вона значно збільшує шанси цих людей запобігти смертельним наслідкам хвороби.