додому Новини Чому з кондиціонера тече вода та що з цим робити

Чому з кондиціонера тече вода та що з цим робити

2086

Влітку кондиціонери допомагають врятуватися від спеки, даючи приємну прохолоду, а взимку – зігрівають теплом. Нерідко користувачі клімат-техніки скаржаться на те, що з кондиціонера протікає вода. Зрозуміло, що неминучою є несправність цього обладнання, бо рано чи пізно будь-яка техніка потребує ремонту. Що робити у такій ситуації – розповідаємо у матеріалі. 

 Спліт-системи – найбільш популярні типи кондиціонерів. Їх встановлюють в будинках і квартирах по всій Україні. Найчастіше ознакою того, що обладнання потребує ремонту є протікання рідини у внутрішньому блоці кондиціонера. Протікання з кондиціонера також пов`язане з несправністю дренажу або фільтрів. Крім того, пошкодженими можуть бути помпа або ж вентилятор.

Чому з кондиціонера капає вода 

Завдання спліт-систем – швидко охолоджувати повітря. В процесі роботи кондиціонера на випарнику постійно утворюється конденсат.  Якщо кондиціонер працює нормально –  вода капає в ванночку, а потім виводиться назовні за допомогою системи дренажу.

Можна виділити кілька найбільш поширених причин того, чому з кондиціонера капає:

  • засмічення дренажних труб кондиціонера (якщо зливний отвір забивається з якоїсь причини, то вода неминуче починає витікати)
  • неправильний монтаж (конденсат капає повз ванночки – потрібно її посунути)
  • збій в роботі обладнання може послужити обмерзання
  • недостатня кількість фреону в трубах, засмічення внутрішніх стоків, дефекти в трубках чи несправність температурного датчика
  • фільтри засмітилися пилом. Кондиціонер почне підсмоктувати повітря зовні, порушуючи нормальну тягу води
  • несправність помпи, вода не встигає відкачуватися або взагалі не відкачується з ванночки. В цій ситуації вона просто виливатиметься ззовні.

Як усунути протікання кондиціонера

В разі засмічення дренажної системи або фільтрів –  їх потрібно почистити. Це може зробити майстер за допомогою пилососа або кабелю. Якщо ж зламалася якась деталь – її слід замінити. Якщо є недостатня кількість фреону в трубах, то варто заправити обладнання, зробити це можуть спеціальні сервісні служби.

Аби кондиціонер не ламався, потрібно дотримуватися умов експлуатації, прописаних в інструкції, а також стежити за його правильною установкою. А найголовніше: вибирати кондиціонери потрібно від надійних виробників – купити їх можна на сайті маркету кліматичної техніки ВенКон. Бо якщо ви купите якісну модель, ризик несправності обладнання буде мінімальним, а температура повітря в будинку завжди буде залишатися комфортною.