додому Новини У Тернополі поклали квіти до могил репресованих з нагоди Дня пам’яті та...

У Тернополі поклали квіти до могил репресованих з нагоди Дня пам’яті та примирення

584

Традиційно 8 травня відзначають День пам’яті та примирення й вшановують усіх тих, хто загинув під час Другої світової війни 1939-1945 років. Цього року Україна вдруге відзначає день перемоги над нацизмом в умовах повномасштабної збройної московської агресії.

З цієї нагоди у Тернополі відбулись поминальні заходи та покладання квітів до могил репресованих українців на Микулинецькому кладовищі.

«Сьогодні, як і в роки Другої світової війни, Україна воює з агресором.  Знову у центрі Європи нацисти зі свастикою «Z» рівняють з землею українські міста, вбивають українців. Однак тепер це – путінська московія. Сьогодні саме болотна країна увібрала в себе всі злочинні практики нацизму й комунізму, зазіхає на нашу територіальну цілісність і зруйнувала мир у Європі, – зазначає міський голова Сергій Надал. –  Україна неодмінно переможе, бо ми захищаємо рідну землю, боронимо своє право вільно обирати майбутнє. Для нас це війна за свободу, цивілізованість, демократію та європейські цінності проти імперських амбіцій рашистських злочинців. Сьогодні, у День пам’яті та примирення, згадаймо усіх, хто ціною свого життя приніс мир всьому світу. Схилімо голови в пам’ять про загиблих».