додому Новини У Тернополі вшанували Верховного Архиєпископа УГКЦ кардинала Любомира Гузара

У Тернополі вшанували Верховного Архиєпископа УГКЦ кардинала Любомира Гузара

1076

90 років у ці дні виповнилося б Любомиру Гузару. Багаторічний глава відновленої Української греко-католицької церкви став одним з небагатьох моральних авторитетів українців на зламі XX-XXI століть.

Народжений у Львові часів міжвоєнної Польщі, виріс, вчився та працював у США й Італії, а на Батьківщину повернувся після проголошення незалежності України. Керівництво Любомира Гузара церквою мільйонам греко-католиків запам’ятається відродженням та розвитком УГКЦ й її експансії на центр та схід України.

Вечір світлої пам’яті Верховного Архиєпископа Української Греко-Католицької Церкви кардинала Любомира Гузара відбувся у Тернопільському обласному краєзнавчому музеї. Організатори – Тернопільська «Просвіта» й Тернопільсько-Зборівська Архиєпархія УГКЦ. Згадували сторінки славного життя Блаженнішого, а ще – багато цитували. Ви дуже сильні, якщо бажаєте добра, якщо гуртуєтеся, якщо намагаєтеся спільно творити добро, жити чесно, жити творчо.

Мир — це коли ми створюємо позитивну атмосферу, в якій починаємо свідомо шанувати інших. Свобода — це можливість робити добро. Нам не можна і не треба втрачати надії на кращі часи. Замість того, аби зневіритися – беріться до роботи.” Просвітяни звернулися до обласної влади з проханням про проголошення 2023-го роком родини Гузарів на Тернопільщині.