додому Новини Три способи знайти втрачений смартфон: рекомендації експертів

Три способи знайти втрачений смартфон: рекомендації експертів

343

Загубити смартфон нескладно. Достатньо занадто широкої кишені. Чи просто не прослідкувати та забути телефон на столі у кафе. А ось проблем загублений смартфон принесе набагато більше, ніж просто необхідність витратити гроші на новий.

На щастя, є кілька способів виявити місцеперебування загубленого телефону. Всі вони потребують підготовки. Тому краще ознайомитися з порадами експертів до неприємної ситуації. Завдяки цьому, ваш смартфон повернеться до хазяїна. Щоб ви знову могли серфити в інтернеті, грати в Ельдорадо казино чи переглядати фото з улюбленого пристрою. 

Як знайти смартфон за допомогою Android

В операційній системі Андроїд вже є вбудовані засоби, що дозволяють відстежувати пристрій. За замовчуванням, вони вимкнені. Тому, якщо бажаєте бути в курсі місцеперебування телефону – треба спершу увімкнути відповідну програму.

  1. Смартфон повинен мати операційну систему Android та бути прив’язаним до акаунту Google (ви здійснюєте прив’язку, коли авторизується в акаунті для доступу в GooglePlay).
  2. Далі треба зайти в налаштування телефону та знайти розділ “Безпека”.
  3. Натиснути пункт “Адміністратори пристрою”. Він знаходиться внизу меню.
  4. Відмітити галочкою опцію “віддалене управління”.

За допомогою цього способу можна знайти лише увімкнений смартфон з доступом до інтернету. Тому важливо робити це швидко. Інакше пристрій може розрядитися. Або ж, якщо його вкрали – крадій може вимкнути його спеціально.

Для відстеження скористайтеся комп‘ютером чи ноутбуком:

  1. Авторизуйтеся у пошті Gmail.
  2. Після чого натисніть кнопку меню у правому верхньому кутку та перейдіть до облікового запису.
  3. У пошуковому полі введіть “Пошук телефону” та натисніть відповідний пункт у меню, що з’явиться.
  4. Далі на наступній сторінці виберіть смартфон зі списку. 
  5. Дайте дозвіл на доступ до геоданих.
  6. На карті, що з’явиться – буде позначено місцеперебування пристрою.

Також поряд з картою користувачеві буде запропоновано кілька додаткових опцій. Наприклад, якщо ви забули де поклали телефон у будинку – можна змусити його дзвонити вголос протягом 5 хвилин. Дзвінок прозвучить навіть у тому разі, якщо телефон настроєний на беззвучний режим. 

Інша опція передбачає стирання даних зі втраченого смартфона. Це зручно, якщо ви не сподіваєтеся знайти пристрій, чи підозрюєте, що його вкрали. Достатньо стерти дані, щоб ніхто не отримав доступу до банківських додатків, приватного листування чи кумедних фото.

Додатки для пошуку смартфона

У якості альтернативного методу – можна встановити у смартфон додатки для його локалізації. Наприклад, популярністю користується застосунок Where’s My Droid. Скачати його можна через стандартний магазин додатків Google Play.

Після установки треба налаштувати застосунок. Для цього вкажіть у ньому кодову фразу, на яку має відгукуватися смартфон. І, звичайно, дайте дозвіл на прочитання ваших СМС.

Краще обирати просте слово чи два, щоб було менше шансів зробити у ньому одруківку. Якщо смартфон загубився – просто надішліть на свій номер СМС з кодовою фразою з будь-якого іншого телефону. Важливо написати точно ту фразу, яку ви вказали кодовою – без змін чи помилок. 

Як тільки смартфон отримає цей сигнал – увімкнеться рінгтон. За ним можна буде спокійно відшукати пристрій у домі.

Важливо: не використовуйте у якості кодової фрази часто використовувані слова чи повідомлення, які вам надсилають інші люди. Адже встановивши кодом “Перезвони мені” – ви будете отримувати дзвінок кожного разу, коли СМС з цим проханням надішле ваша мама чи дружина.