додому Новини Тернопільський гурт «TVORCHI» виграв нацвідбір пісенного конкурсу “Євробачення 2023”

Тернопільський гурт «TVORCHI» виграв нацвідбір пісенного конкурсу “Євробачення 2023”

1430
Тернопільський гурт «TVORCHI» виграв нацвідбір пісенного конкурсу “Євробачення 2023”. Колективу принесла перемогу композиція Heart of Steel, у якій гурт співає про сталеве серце у грудях, загартоване випробуваннями.
Колектив утовроився в 2018-му, складається із саунд-продюсера Андрія Гуцуляка та вокаліста Джеффрі Кенні. Якби не музика, артисти б стали фармацевтами – і Джеффрі, і Андрій вчилися у Тернопільському медичному університеті. Втім, знайомство майбутніх знаменитостей відбулося не в університеті, а випадково на вулиці. Гуцуляк вирішив підійти до Кенні, аби з ним поспілкуватися і перевірити свій рівень англійської. З’ясувалося, що і Джеффрі і Андрій обожнюють музику, тож, не довго думаючи, вони об’єдналися у дует. Кенні – вокаліст гурту і автор текстів, а Гуцуляк взяв на себе місію музичного продюсера дуету. На національному відборі пісенного конкурсу “Євробачення 2023” музиканти із Тернополя отримали найбільшу кількість балів у сумі від журі та глядачів. Вже наступного року у травні дует представить Україну на міжнародному пісенному конкурсі, який відбудеться у Ліверпулі, Велика Британія. Нагадаю, попри те, що український гурт Kalush Orchestra переміг у “Євробачення-2022” та здобув право на проведення наступного конкурсу в Україні. Однак, через повномасштабну російсько-українську війну, організатори не погодили проведення “Євробачення-2023” в Україні.
Велика Британія проведе конкурс від імені України. Там планують організувати окрему виставку, де покажуть витвори мистецтва, влаштують кінопокази та проведуть культурні діалоги, аби гості та учасники краще розуміли український дух.