додому Новини Робота за кордоном для українців у 2023 році: особливості працевлаштування та заробітна...

Робота за кордоном для українців у 2023 році: особливості працевлаштування та заробітна плата

558

Поточна ситуація в Україні змусила багатьох громадян шукати більш оптимальні умови працевлаштування. Здебільшого, люди шукають слушну роботу за межами нашої країни, бо заробітки там набагато більші. Але, у подібного рішення є свої нюанси, які потрібно знати заздалегідь.

Першим підводним каменем, у більшості випадків, стає мовний бар’єр, який змушує починати кар’єру з низькокваліфікованої праці. Тобто, щоб знайти місце із гарним прибутком, потрібно вивчати мову тієї країни, де знаходиться людина. Але, не варто втрачати оптимізму, тому що багато країн ЄС пропонує статус тимчасового захисту та певні пільги, включно з мовними курсами, безкоштовним житлом та грошовою допомогою. Також, покращити настрій допоможуть безкоштовні слоти pm казино, які мають цікаві правила, гарні сюжети та незабутній досвід.

Умови праці українців у різних країнах ЄС

Наші земляки, що перебувають у Європі строком до двох років, частково мали змогу влаштуватися на нормальні посади. Але, через деякі проблеми, включно з мовою або строками оформлення паперів, деякі люди змушені займати прості вакансії з маленькою винагородою. Ось деякі країни, де можливо знайти адекватну роботу:

  • Польща. Потребує людей для робіт з фізичними навантаженнями: склади, будівництво, виробничий сектор тощо. Більш популярні вакансії – вчителі та медики, але потрібне знання польської мови (середній прибуток становить 3-4 тис. злотих/місяць);
  • У Німеччині є попит на лікарів та медсестер із середніми зарплатами 2-5 тис. євро. Також, українці, що працюють у торгівлі або у галузі ремонту авто, мають змогу отримувати до 2.5-3.5 тис. євро/місяць;
  • Чехія надає робочі місця за такими фахами, як кухарі, вантажні перевезення, інженери-проектувальники та монтажники систем опалення та кондиціонування.

Щодо Чехії, рівень прибутків за певними вакансіями буде базуватися на відповідному регіоні та сфері діяльності. При цьому, для українців, що не знають мови тут можна знайти роботу на виробництві запчастин. Взагалі, це заводи, які виробляють деталі для різних побутових пристроїв, наприклад вентиляторів або кондиціонерів.

Особливості працевлаштування українців в Італії та Іспанії

Трудова міграція до Італії та Іспанії почалася ще з початку 1990-х років. У той час, серед українських жінок було популярно влаштовуватися домогосподарками. Також, деякі молоді жінки мали намір вдало вийти заміж. Але сьогодні ситуація зовсім інша.

Щодо Італії, місцева влада намагається перекрити дефіцит працівників на заводах, магазинах, готелях, компаніях обслуговування та сільського господарства. Зарплатня у цих галузях коливається від 1 до 3 тис. євро/місяць. До того ж у цій країні мешкає велика громада українців, тому нові люди з України мають змогу влаштуватися до земляків, які встигли створити власну справу.

В Іспанії також є велика потреба в нових працівниках жіночої та чоловічої статі. Тут, потрібні працівники у таких галузях: туризм, ресторани, готелі, сільське господарство, медики та будівництво. Середні заробітки по цих вакансіях коливаються у межах 1 100 – 4 000 євро.