додому Новини Повістки не будуть надходити через «Дію», – Мінцифри.

Повістки не будуть надходити через «Дію», – Мінцифри.

1148

У Міністерстві цифрової трансформації пояснили, новий порядок, який ухвалив уряд не передбачає, що повістки будуть надходити через застосунок «Дія». Про це сказав керівник із розвитку електронних послуг Мінцифри Мстислав Банік.

«Ні ця постанова, ні будь-яка інша не передбачає надходження повісток у “Дії”. У нашому плані роботи поки немає таких завдань», — йдеться у повідомленні.

Згідно з постановою Кабміну, військовозобовʼязані тепер зможуть передавати про себе дані військкоматам через застосунок «Дія», зокрема під час зміни місця проживання.

Крім того, у «Дії» має зʼявитися електронний військовий квиток, однак ця функція наразі на стадії розробки. Тож як його впроваджуватимуть і як працюватиме сервіс, поки що не розповідають.

За даними Forbes, на впровадження нового порядку взяття на військовий облік держорганам та міністерствам дається шість місяців. До цього часу має зʼявитися й нова опція в «Дії».

«Ще багато моментів потрібно доопрацювати разом із Міністерством оборони України», — зазначив Банік.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів затвердив новий порядок організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів. Зміни передбачають зокрема строгіший контроль за взяттям на облік і цифровізацію багатьох процесів.