додому Новини Останній місяць літа: що кажуть синоптики

Останній місяць літа: що кажуть синоптики

843

Тернопільщина зустріне останній місяць літа короткочасними дощами. Лише на сході області опадів не слід очікувати. А от у Тернополі початок серпня стане спекотним, кажуть метеорологи.

Синоптики Мети прогнозують, що погода у серпні буде мінливою. У Тернопільській області в останній літній місяць буде таким:

  • в центральній частині переважно сухо, на початку місяця навіть спекотно до +26°С. В середині місяця передбачаються короткочасні зливи та гроза з вологістю повітря 84-90%. Наприкінці серпня – прохолодні ночі та температура +20 °С;
  • на півдні області (Чортків, Заліщики) на початку та в кінці місяця будуть невеликі опади, можливо і гроза. Далі погода буде сухою та сонячною до +25°С;
  • у Кременці пройдуть короткочасні дощі, вдень 24-26°С. В останній тиждень серпня температура опуститься до 20°С;
  • у Підволочиську буде сухо та жарко з денною температурою 24-25°С. Ймовірність дощу 30%;
  • на заході області (Бережани) переважатимуть дощі, інколи зливи. Можлива гроза, вологість повітря 80-85%, денна температура в середньому буде 24°С.

У Тернополі ж температура вдень сягатиме 26-28°С, вітер південний, часом південно-східний. Опадів майже не передбачається. Дощ можливий лише в середині місяця. Погода буде сухою з відносною вологістю 54-62%. Після 18 серпня спека піде на спад. Нічна температура не перевищуватиме +11°С. Вдень буде хмарно з температурою 20-22°С.