додому Головні Одразу з церкви тернополяни прямували на дільниці, аби проголосувати

Одразу з церкви тернополяни прямували на дільниці, аби проголосувати

2187

Одразу з церкви тернополяни прямують на дільниці, аби проголосувати. 21 квітня, у Вербну неділю, проходить другий тур президентських виборів.

Дільниця №111, що у третій школі, розпочала роботу о восьмій годині. Перед початком голосування у вже опломбовані скриньки розкинули контрольні листи. За цим пильно стежать спостерігачі від двох кандидатів та короткострокові спостерігачі від ОБСЄ.

– На дільницю прийшов вже вдруге, спостерігати за правомірністю вибору наших громадян, щоб не було порушень, щоб не було зловживань і вкидів лишніх бюлетнів, щоб голосували за паспортами. Щоб не було видачі лишніх бюлетнів і щоб все було впорядку на дільниці, – розповідає спостерігач від кандидата на пост Президента України Володимира Зеленського Ярослав Вавринець.

Після відкриття до зали заходять перші виборці. Марта Іванівна прийшла голосувати зі святковим настроєм та лозою.

– Пішла до церкви рано на шосту годину – Утрення. В сім годин Служба Божа, а тоді, думаю, зразу піду проголосую.

Розпочати відкриття дільниці з гімну та молитви – це традиція, розповідає голова ДВК Марія Прохира. На дільниці №111 зареєстровано понад 1700 виборців, 25 з них не могли прийти, аби самостійно проголосувати.

– Зазначена комісія разом із міліціонером черговим вийдуть по місцю проживання цих людей, які в нас вказані. Розпочали ми свій виборчий час із Гімну, також із молитви – це наша традиція. І згадали хвилиною мовчання тих, загинули, що не могли сьогодні віддати свій голос, – розказує голова ДВК №111 виборчого округу №163 Марія Прохира.

Виборчі дільниці будуть працювати до 20 години. Згодом члени ДВК розпочнуть перерахунок голосів та повезуть вже підраховані бюлетені на окружну виборчу комісію. Аби проголосувати, потрібно мати з собою паспорт. Власники ID-карток теж без проблем можуть взяти участь у виборчому процесі.