додому Головні На Шумщині помер хворий на коронавірус священнослужитель, який негласно проводив богослужіння у...

На Шумщині помер хворий на коронавірус священнослужитель, який негласно проводив богослужіння у приватних домівках

4007

Сьогодні стало відомо, що вранці у Тернопільській лікарні швидкої допомоги померла жінка, хвора на COVID-19. Мешканці Почаєва було 60 років. До Тернопільської лікарні вона потрапила 20 квітня у важкому стані. У пацієнтки діагностували коронавірус.

Вона перебувала на ШВЛ-апараті. Крім коронавірусу у жінки були важкі супутні захворювання, повідомляє міський штаб для боротьби із коронавірусом. Напередодні ж на Шумщині померло двоє місцевих жителів. Один із них – хворий на коронавірус священнослужитель, який негласно проводив богослужіння у приватних домівках. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Шумської райдержадміністрації Віталій Кудлак.

“Його госпіталізували в лікарню у важкому стані. Незважаючи на спроби лікарів, врятувати його не вдалося. Священник із села Потуторів, усупереч застереженням і неодноразовим попередженням усім священнослужителям району, таємно проводив відправи у приватних домівках, – зазначив Кудлак.

За його словами, зараз ретельно перевіряють контактних із священником осіб, у деяких з них вже взято проби для проведення аналізів в обласному лабораторному центрі.

Загалом у Шумському районі виявлено 69 хворих на COVID-19, троє – померли.