додому Новини Мешканці Тернопільщини й Хмельниччини встановили рекорд, піднявши понад 3 тисячі прапорів

Мешканці Тернопільщини й Хмельниччини встановили рекорд, піднявши понад 3 тисячі прапорів

1562

Мешканці Тернопільщини й Хмельниччини у День Соборності встановили рекорд України й підняли понад три тисячі синьо-жовтих прапорів. Зафіксували досягнення під час акції «Збруч – ріка єднання». Акцію єднання вже традиційно провели 22 січня на межі Тернопільської та Хмельницької областей.

Нове досягнення зафіксували представники Книги Рекордів України. Під час святкування сторіччя об’єднання УНР та ЗУНР мешканці Тернопільської та Хмельницької областей встановили всеукраїнський рекорд – найбільша кількість державних прапорів на одній локації.

– Вперше такий рекорд встановлено. Він присвячений Дню Соборності України. Рекорд встановлено за ініціативою влади Хмельницької та Тернопільської областей. Тому я думаю, що це дуже гарна акція, яка дійсно єднає людей, показує всьому світу, що Україна єдина і ми єдині у своїй боротьбі за єдність і за мир, – розповідає офіційний експерт Книги Рекордів України Аліна Скоморохова.

Акція єднання вже традиційно проходить 22 січня на межі Тернопільської та Хмельницької областей. Представники двох регіонів зустрічаються на мосту через річку Збруч. Це символізує єднання українських земель, колись розділених цією рікою.

Спершу назустріч вирушили дві колони, в одній з яких люди тримали полотно синього кольору, а в іншій – жовтого. На мості через річку між обома областями два полотнища з’єднали і утворили прапор.

Рекорд став символічним, адже традиційно у заході до Дня Соборності України беруть участь багато патріотів, які приносять із собою українські стяги.

Також одночасно заходи до 100-річчя Соборності відбулися у Шумському, Лановецькому, Підволочиському та Гусятинському районах, які межують з Хмельницькою областю по ріці Збруч.