додому Новини Ламінат – один з найпопулярніших підлогових покриттів на будівельному ринку у 2022...

Ламінат – один з найпопулярніших підлогових покриттів на будівельному ринку у 2022 році

861

Початок 2022-го відзначився величезним попитом на підлогові покриття, такі як ламінат (https://laminat-parketdoska.com.ua/laminat_kiev_price.html), який в першу чергу має бути вологостійким. 

Серед лідерів продажу підлогових покриттів на будівельному ринку в рейтингу на першому місці ламінат, на другому – SPC ламінат, на третьому – клейова вінілова плитка. А далі – інші покриття для підлоги.

Та при укладанні підлогових покриттів найбільші складнощі можуть виникнути з монтажем. На цьому етапі всі технології при вкладанні матеріалів можуть бути помножені на нуль, і матеріал вийде з ладу за лічені тижні, якщо попадеться непрофесіонал.

Найпопулярнішим на сьогодні є, наприклад, замок UNICLICK бельгійського виробництва. Він є вологостійким. Якщо майстер порушив технологію його укладання – на великій площині це не буде сильно помітно. Та якщо він вкладе з неприпустимими проміжками або встановить поріг на клей – замок перестане працювати так, як потрібно. Це саме трапиться і з системою «дожима», тобто коли замок сам “дозакривається”.

Пояснюємо ще на прикладі SPC ламінату. Його якість теж залежить від рук майстра. Адже матеріал встановлюється на підкладку в 1 мм і вкрай вимогливо до рівності підлоги – перепади не мають перевищувати 2 мм.

При укладанні вінілової плитки на клей більшість майстрів не мають ні інструменту, ні навичок для роботи з матеріалом. Відтак, роблять це з нерівностями та неприпустимими зазорами через що відбуваються неприємні речі.

Тому найбільші складності на ринку підлогових покриттів у 2022-му році– це робочі руки – відповідальні майстри, які знайомі з технологіями. Тому в першу чергу рекомендуємо вибирати спеціаліста у цій справі, а вже потім визначатися з якістю матеріалу.

Як визначити професійних майстрів 

Для того, щоб зрозуміти чи дійсно людина розуміє, як правильно укладати ламінат  – пропонуємо лайфхак. Задайте їй декілька важливих питань:

  • Який торцевий замок у ламінаті Quick Step? (відповідь – клік замок (не 5g))
  • Яка відстань має бути між торцями двох планок при укладанні? (відповідь – мінімум 15, оптимально 25 см)
  •  Як буде встановлювати поріжок? (якщо майстер збирається приклеїти ламінат до основи, щоб поріжок міцно сидів – не рекомендуємо таких фахівців)

Бажаємо Вам удачі у виборі хорошого майстра та матеріалу для вашого дому!