додому Новини З 1 квітня в Україні впроваджується електронний рецепт на всі рецептурні лікарські...

З 1 квітня в Україні впроваджується електронний рецепт на всі рецептурні лікарські засоби

506

За інформацією Міністерства охорони здоров’я, з квітня в Україні впроваджується електронний рецепт на всі рецептурні лікарські засоби. У МОЗ зазначають, що нововведення має оптимізувати процес призначення препаратів та зробити його більш простим та ефективним. Також цифровий інструмент дозволить посилити контроль за відпуском ліків у аптеках і запобігти можливим негативним наслідкам самолікування.
Е-рецепт пошириться на всі зареєстровані в Україні лікарські засоби, що підлягають відпуску за рецептом лікаря.

Усі ті ліки, що і раніше підлягали відпуску за рецептом лікаря, відтепер можна буде придбати ще й за е-рецептом. Виписати рецепт можуть лікарі всіх спеціальностей державних, комунальних чи приватних клінік, або ж лікар-ФОП. Система Е-рецептів є зручною, зокрема, для тих людей, які мають гостре чи хронічне захворювання, потребують продовження лікування чи профілактики.

Адже електронний рецепт на потрібні ліки можна буде отримувати дистанційно, звернувшись до свого сімейного лікаря доступним засобом зв’язку. Із впровадженням е-рецепту призначення завжди будуть доступні у смартфоні пацієнта. У разі відсутності такого гаджету, лікар зможе зробити призначення на паперовому рецептурному бланку.