додому Новини До 15 липня включно можна змінити місце голосування на парламентських виборах

До 15 липня включно можна змінити місце голосування на парламентських виборах

1241

Поруч із початком парламентської виборчої кампанії стартував і процес зміни місця голосування. Зробити це можна до 15 липня включно. Щоб тимчасово змінити місце голосування потрібно взяти паспорт та піти у відділ Державного реєстру виборців, аби вже 21 липня змоги проголосувати.

Кожен охочий скористатися своїм правом проголосувати 21 липня не за місцем реєстрації, має подати заяву до органів ведення державного реєстру виборців і тимчасово змінити місце голосування. Зробити це можна до 15 липня включно.

– У звязку з початком виборчої кампінії, позачергових виборів народних депутатів можна також на день виборів виборцям, які не будуть за місцем реєстрації тимчасово змінити місце голосування. Це можна зробити до 15 липня за адресою вулиця Листопадова, 5, міська рада, Державний реєстр виборців. Для цього необхідно мати з собою оригінали паспорта і документ, який підтверджує зміну виборчої адреси, а також їх копії, – розказує начальник відділу ведення Державного реєстру виборців Тернопільської міської ради Ірина Бурда.

За змішаною системою виборів під час голосування будуть видавати два бюлетені – для голосування в загальнодержавному багатомандатному та одномандатному виборчому окрузі. Аби пересвідчитися, що на дільниці вам видадуть бюлетені потрібно перевірити себе у списках.

– Особливу увагу звертаю для тих, кому виповнилося 18 років, перевірити себе чи є вони в Держвному реєстрі виборців. Усі, хто змінили останім часом прізвище, ім`я по батькові, місце голосування, або інші ідентифікаційні дані, також можуть звірити це в кабінеті виборця, який є на державному реєстрі виборців, – каже Ірина Бурда.

Перевірка у списках онлайн займе лише кілька хвилин. Для цього потрібно зайти на сайт Держреєстру, натиснути на “Кабінет виборця”.

Далі в особистому кабінеті обрати “Перевірка включення”. В подальшому вказати персональні дані, де заначити ім`я, прізвище, дату народження, регіон проживання та електонну пошту для підтвердження.

Окрім цього, озброївшись паспортом, можете перевірити себе у відділах ведення реєстру виборців.