додому Новини Головні тези з брифінгу ради штабу оборони Тернопільщини (04.04.2022)

Головні тези з брифінгу ради штабу оборони Тернопільщини (04.04.2022)

3023

ГОЛОВНІ ТЕЗИ З БРИФІНГУ РАДИ ШТАБУ ОБОРОНИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ 04.04.2022:

– Третього квітня ворог здійснив бомбардування Тернополя. Збройні сили вчасно попередили цей факт. Проте друзками зачепило об’єкт критичної інфраструктури. – На місці події працюють працівники ДСНС спільно з Нацполіцією, вони документують факт. Жертв немає.

– Не обговорюйте подібні ситуації у соцмережах, не ширте фотографії, не продукуйте фейки!

– Якщо чуєте сигнал тривоги – спускайтесь в укриття, не ігноруйте його. Якщо бачите об’єкт, який падає з неба, не підходьте, не фотографуйте, проінформуйте поліцію.

– Інфраструктура Тернополя працює повноцінно у звичному стані.

– ДРГ можуть працювати на території області. Працівники поліції уночі фіксували роботу дрона. Якщо ви бачите такий об’єкт, він може бути ворожим. Тому повідомляйте про такі випадки на лінію 102, або найближчий наряд поліції. Також – якщо побачите оператора дрона.

– Запрацювала програма, за допомогою якої агресор здійснює пошук осіб, які розміщують мітки та надають інформацію стосовно розміщення техніки, місця дислокації ЗСУ. Працює кіберполіція, аби її заблокувати. Пильнуйте дітей і підлітків, аби вони не спокусились на дешевий підробіток – їх ворог може використати для отримання інформації.