додому Новини В Україні на коронавірус почали частіше і складніше хворіти діти

В Україні на коронавірус почали частіше і складніше хворіти діти

1659

Щодня у світі зростає кількість хворих із діагнозом COVID-19. Зокрема, медики говорять, що новий варіант коронавірусу “Омікрон” набув масового характеру. Вірус швидко передається, уражає верхні дихальні шляхи, має симптоми звичайної застуди ‒ гострої респіраторної вірусної інфекції. А ще новий варіант вірусу уражає всі вікові категорії населення, зокрема дітей.

— Стосовно симптоматики, яка є у дітей. Це підвищення температури тіла до фібринних цифр, заложеність носа, болі в горлі. Причому значні болі при ковтанні. Сухий кашель, іноді “гавкаючий” кашель і якщо супроводжується захворювання дихальною недостатність, то звичайно може бути шумне дихання, хриплий голос при ларингіті, втягнення міжреберних проміжків. Стосовно загалом захворюваності, значно зросла захворюваність, як і по Тернополю так і по Тернопільській області серед дитячого населення, — каже завідуюча інфекційного відділення КНП “Тернопільська міська дитяча комунальна лікарня” Ольга Дивоняк 

За останній місяць у інфекційному та реанімаційному відділеннях Тернопільської міської дитячої комунальної лікарні пройшли лікування 157 маленьких пацієнтів. У лікарні для дітей з коронавірусом розгорнули 60 ліжок, з яких 6 – у реанімаційному відділені. Зараз, за словами Ольги Дивоняк, ковідні ліжка для дітей заповнені на 50%. Медикаментів та кисню також вистачає.

Щодня помітне стрімке зростання чисельності хворих із діагнозом COVID-19, тому додаткові ліжка для дітей вирішили розгорнути і в Тернопільській обласній дитячій клінічній лікарні, а також і в районних лікарнях. Про це повідомляють у департаменті охорони здоров’я Тернопільської ОДА.

— Ми розгорнули додаткові ліжка. Розгорнуто 50 ліжок в обласній дитячій лікарні. Крім того, в Заліщиках Кременці в структурі ковідних ліжок розгорнуті дитячі інфекційні ліжка, — каже начальниця департаменту охорони здоров’я Тернопільської ОДА Ольга Ярмоленко. 

В області триває вакцинальна кампанія серед дитячого населення. Щеплення можуть отримати діти віком від 12 років. За останньою інформацією, на Тернопільщині провакцинували 345 дітей, з них дві дози отримали 222 дитини.