додому Новини Конкурс на найсмачніше солодке печиво проведуть під час Галицької дефіляди у Тернополі

Конкурс на найсмачніше солодке печиво проведуть під час Галицької дефіляди у Тернополі

1108

vlcsnap-2016-06-03-18h25m49s169Конкурс на найсмачніше солодке печиво проведуть під час Галицької дефіляди у Тернополі. Кожен учасник має спекти не менше кілограма домашнього сухого печива і за це отримає сто гривень, а переможця конкурсу нагородять тисячею гривень. Для участі у конкурсі потрібно попередньо зареєструватися, кажуть організатори свята. Тож, запрошують усіх пекарів приєднатися до солодкого конкурсу, а тернополян – 19 червня прийти у Парк Шевченка  поласувати смачненьким.

“Конкурс на найсолодше печиво” відбудеться 19 червня у парку Шевченка у рамках фестивалю “Галицька дефіляда”. Традиційно на цьому фестивалі проводяться різноманітні кулінарні конкурси. Цей рік не виняток. Та окрім звичних, буде ще конкурс на “Найсмачніше солодке печиво імені Дарії Цвек”. Дарія Цвек – це наша землячка відома світу, як автор низки кулінарних книг. Одна з яких – “Солодке печиво”.

Учасники не обов’язково мають використовувати рецепти із цієї книги, вони можуть бути свої власні чи ще цікавіше – бабусині. Організатори кажуть, що поруч зі столами із печивом стоятиме сканер, де можна буде відсканувати найцікавіші рецепти і таким чином поширити їх серед кулінарів. Відскановані зразки будуть розміщені на сайті “Гільдії рестораторів Терннопільщини”.

За умовами конкурсу – учасниці мають принести не менше кілограма домашнього сухого печива, за що отримають по сто гривень. Крім печива потрібно мати з собою скатертину та речі для сервірування. Компетентне журі коштуватиме представлену випічку, оцінить її подачу і, зробивши висновки, обере переможця. Приз – тисяча гривень.

– Печиво потрібно принести сухе. Без крему, бо зараз жарка погода і дбаємо про безпеку. Ми переживаємо за гостей, тому приносьте сухе печиво, – каже один із організаторів “Галицької дефіляди”  Ігор Мамус.

Сьогодні Ліля уже принесла першу партію смаколиків, за що отримала своїх 100 гривень.

– За рецептом Дарії Цвек. Це традиційне українське печиво. Спечене на маргарині, борошні і крохмалі. МИ дещо осучаснили. Добавили кокосову стружку і какао, – говорить кулінар Лілія Хащевська.

Кількість учасників конкурсу на “Найсмачніше печиво імені Дарії Цвек”, обмежена – п’ятдесят. Реєстрація триватиме до 16 червня. Подати заявку на участь у конкурсі можна через інтернет у соціальних мережах або ж за телефоном 093 88 04 032.