додому Новини Іспити на права водія тепер стануть більш прозорими

Іспити на права водія тепер стануть більш прозорими

1064

З 1 червня стартує пілотний проєкт із забезпечення прозорих іспитів у сервісних центрах МВС.

Зміни відбудуться в технічному переобладнанні екзаменаційних класів для складання теорії та автомобілів – для складання практики, – повідомили у МВС.

Зараз ці зміни впроваджують у 4 областях: Львівській, Вінницькій, Київській та Одеській. Впродовж 2023 року впровадять по всій Україні.

Класи для теоретичних іспитів обладнані відеокамерами із записом звуку.

Автомобілі сервісних центрів МВС для складання практичного іспиту категорії В обладнані відеореєстраторами попереду та позаду машини, камерою спостереження в салоні з кутом огляду в 360°, яка дозволяє бачити положення рук і ніг як кандидата у водії, так і екзаменатора. Також буде здійснюватися фіксація звуку в салоні авто. Таким чином, кандидати у водії отримають більше інструментів для оскарження результатів іспитів у сервісних центрах МВС.

Усі дані зберігатимуться на серверному обладнанні сервісних центрів МВС. У майбутньому плануємо, що законодавчо буде продовжено термін оскарження результатів іспитів до 30 днів. Зараз це 3 дні.

У разі незгоди з результатами іспитів люди матимуть більше інструментів для оскарження цих іспитів. Буде створений відділ для моніторингу цих відеозаписів, який забезпечить зберігання відеоматеріалів для їх перевірки за запитом від кандидатів у водії.