додому Новини Як продовжити життя холодильника

Як продовжити життя холодильника

1645

Щоб холодильник довго служив, він потребує правильного догляду: вчасного розморожування та прибирання. Де найкраще розмістити обладнання для зберігання харчів та як продовжити термін його експлуатації, — описують в інструкціях. Тому, перш ніж почати користуватися холодильником, варто прочитати рекомендації виробника. Ми ж розповімо найважливіше з переліку вимог до грамотного поводження з ними. 

Найкраще місце

Неправильно думати, що холодильник можна розмістити в будь-якому вільному кутку. Потрібно вибрати найменш тепле місце в приміщенні. Сусідами холодильника не мають бути нагрівальні прилади, тому що це скоротить термін його експлуатації.

Також не рекомендують ставити техніку надто близько до стіни. Краще забезпечити відстань щонайменше 5 см. Це гарантує належну циркуляцію повітря, що попередить вихід із ладу чи швидке зношування двигуна.

Правильне розморожування та догляд за холодильником

Потужну, з необхідним літражем модель ви обов’язково знайдете на сайті Eldorado.ua. Проаналізуйте характеристики, підберіть холодильник, який буде комфортними за ціною, та оформляйте покупку.

Розрізняють 2 типи пристроїв: звичайні та з технологією No Frost. У першому випадку потребує регулярного розморожування. Але робити це варто обережно:

  • Не можна намагатися фізично позбутися льоду та інею з допомогою ножа чи іншого гострого предмета.
  • Холодильник потрібно лише вимкнути й дочекатися відтавання.
  • Після цього полиці та камери варто помити, використовуючи звичайну мильну воду або спеціальні засоби.
  • Для запобігання виникненню неприємного запаху також до води додають трішки оцту.

Відтавати звичайні холодильники рекомендують до двох разів на місяць. З технологією No Frost втручання людини в процес розморожування приладу не потрібне. Видалення інею та льоду відбувається автоматично, водночас на дверцятах ви не побачите нашарувань снігу. Таке обладнання зручніше в користуванні, але й дорожче.

Зберігаємо продукти в холодильнику правильно

Не всі знають, але камера призначена на певний літраж. Тобто в неї не можна розміщувати більше їжі, ніж передбачив виробник. Причина в порушенні циркуляції повітря. Якщо ваш холодильник заповнений на 100%, він змушений працювати на повну потужність, тому може перегрітися. А це загрожує виходом із ладу.

Рекомендується розміщувати продукти в камері так, щоби між посудом чи пакетами було приблизно 1 см відстані. Якщо ж місця постійно не вистачає, варто подбати про купівлю більшої моделі. Широкий асортимент побутової техніки дає змогу знайти саме того помічника для дому, який вам потрібен.

Вибирайте холодильники перевірених торгових марок у магазині, якому довіряєте. Завжди читайте інструкцію та дослухайтеся до порад менеджерів. За правильної експлуатації ваша техніка служитиме довго і виконуватиме свої функції на відмінно.