додому Головні Які вікові групи українців хворіють на коронавірус найбільше розповіли у МОЗ

Які вікові групи українців хворіють на коронавірус найбільше розповіли у МОЗ

6141
В Україні від коронавірусної інфекції Covid-19 одужали 4 людини, найбільше хворіють люди віком від 18 до 49 років.

Про це на брифінгу у п’ятницю поінформував заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Є позитивні новини – у нас є 4 випадки одужання від коронавірусної хвороби: троє дорослих і одна дитина, всі – в Чернівецькій області. Також на сьогодні очікується п’ятий на виписку”, – сказав Ляшко.

За його словами, найбільше на Covid-19 хворіють люди віком від 30 до 49 років — майже 38%, інфікованих віком від 18 до 29 років – 17%, віком 50-65 — 30%, віком за 65 – 6%.

“Тобто, ми бачимо, що серед усіх, хто хворіє, вікової групи 18-49 років майже 50%. Це свідчить про те, що старша вікова група все ж таки дослухається до порад МОЗ, виконує карантинні заходи і обмежує свою мобільність. Люди ж від 18 до 49 років зараз зневажливо ставляться до загрозливої ситуації”, – наголосив Ляшко.

Він додав, що обмежувальні заходи в Україні мають превентивний характер і були запроваджені значно раніше, ніж у Європі, аби не допустити подібного розвитку ситуації.

“Наше з вами завдання зараз — обмежити свою мобільність, обмежити контакти і самоізолюватися. Це єдиний профілактичний захід, який допоможе нам врятувати нашу систему охорони здоров’я і врахувати нашу економіку. Без цього будь-які інші заходи уряду не спрацюють”, – підкреслив головний держсанлікар.

Джерело: Укрінформ