додому Новини Шахраї вкрали 25 тисяч гривень з банківської картки тернополянки

Шахраї вкрали 25 тисяч гривень з банківської картки тернополянки

440

62-річна тернополянка розмістила в Інтернеті оголошення про продаж картини. Товару жінка не продала, а натомість з її банківської картки зникло 25 тисяч гривень, пишуть у поліції

За словами жінки, їй зателефонувала особа, яка начебто зацікавилася товаром і попросила реквізити картки для перерахунку грошей. Тернополянка назвала не лише номер картки, а й іншу інформацію, яка відкрила доступ шахраям до її рахунку. У результаті втратила 25 тисяч гривень. Поліцейські встановлюють особу зловмисника.

Краян закликають бути вкрай обережними під час покупки чи продажу товару через Інтернет.  Не повідомляйте інформацію про платіжну картку або картковий рахунок. Наприклад, ПІН-код, паролі доступу до рахунків, термін дії платіжної картки, кредитні ліміти, персональні дані тощо. Для оплати товарів (послуг) через мережу Інтернет використовуйте окрему платіжну картку з граничним лімітом, яка передбачена тільки для цього та не дає змоги здійснювати з її використанням операції в торговельній мережі та зняття готівки.