додому Головні У Тернополі готуються до початку опалювального періоду в умовах воєнного стану

У Тернополі готуються до початку опалювального періоду в умовах воєнного стану

1390
Сьогодні у Тернополі відбулося екстрене засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Тернопільській міській раді. Обговорили питання підготовки до нового опалювального сезону та роботи об’єктів критичної інфраструктури в осінньо-зимовий період.
Зокрема, йшлося про готовність комунальних підприємств та житлового фонду громади. Визначили проблемні питання, які потребують оперативного вирішення упродовж вересня. Адже ворог діє підступно, тому потрібно було подбати про те, аби всі служби працювали злагоджено. Зокрема, на засіданні отримали звіт від енергетиків про проведені роботи для того, щоб забезпечити безперебійну подачу електроенергії або оперативне реагування ремонтних бригад у випадку диверсій, аварій чи поломок.
Таку ж інформацію отримали від комунальних підприємств «Тернопільводоканал» та «Тернопільміськтеплокомуненерго» щодо забезпечення подачі води й тепла. Відомо, що першочергово будуть отримувати гарячу воду і тепло усі медичні заклади міста. Також визначено перелік чергових закладів дошкільної освіти, які на випадок відсутності газу, працюватимуть у Тернополі. Це дозволить забезпечити необхідну кількість місць для дітей, батьки яких будуть змушені працювати.