додому Головні Урочистості з нагоди Дня прапора відбулися у Тернополі

Урочистості з нагоди Дня прапора відбулися у Тернополі

2295

23 серпня Україна відзначає День прапора. Будівлі сьогодні прикрасили синьо-жовтими стягами, а у селах і містах відбулися урочистості. Не залишився осторонь святкувань і Тернопіль. На Театральному майдані представники духовенства прапор освятили, а керівники області та міста разом з військовослужбовцями урочисто синьо-жовте знамено підняли.

Під національний гімн урочисто виносять державний символ України – синьо-жовтий прапор. Цю почесну місію виконали військовослужбовці. Вишиванками і синьо-жовтими прапорами замайорів і Театральний майдан. На урочистості з нагоди відзначення Дня державного прапора прийшли сотні тернополян. Це свято зараз стосується кожного свідомого українця, хоча були часи, коли за блакитно-жовтий стяг переслідували.

  • Кожний дім трясли, але прапор висів. Прапор дав надію, що Україна буде, що Україна незалежна, що наш народ хоче миру, спокою. А наш теперішній, я б сказав, герой Балух з Кремля який на своєму домі повісив український прапор і за то його засудили на кілька років тюрми. Але прапор є символ незалежної України, Україна буде, Україна сильна, Україна європейська держава, – каже Архієпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Кир Василій Семенюк.