додому Новини На Тернопільщині ввели в дію нові графіки аварійного відключення споживачів електричної енергії

На Тернопільщині ввели в дію нові графіки аварійного відключення споживачів електричної енергії

2222

На Тернопільщині ввели в дію нові графіки аварійного відключення споживачів електричної енергії. ВАТ «Тернопільобленерго» повідомляє, що у зв’язку з дефіцитом потужності в енергосистемі України і для уникнення масштабних аварій в електромережах, 28 листопада, за рішенням «Укренерго», в Тернопільській області вводяться графіки аварійного відключення споживачів електричної енергії. Графік запроваджується операторами систем передачі (обленерго) протягом 15 хвилин після отримання відповідного розпорядження з Києва.

Графік аварійних відключень вводять примусово для уникнення повного відключення від енергопостачання великого регіону або для запобігання автоматичного та неконтрольованого знеструмлення регіону (блекауту). Те саме стосується і відновлення електропостачання – рішення щодо «Укренерго».

При відключенні електроенергії в одному будинку електропостачання може не припинятися у сусідньому. Оскільки різні будинки і навіть під’їзди одного будинку можуть отримувати електроенергію від різних ліній електропередачі. Енергетики чергують лінії вимкнення. Але якщо якісь будинки не вимикаються зовсім, це свідчить про наявність на лінії, що живить ці будинки, об’єктів критичної інфраструктури, наприклад, лікарні, водоканалу тощо. Енергетики просять усіх споживачів дотримуватися режиму максимальної економії, в іншому разі країна ризикує залишитися в темряві.