додому АТО На Тернопільщині тривають мобілізація і призов на строкову службу

На Тернопільщині тривають мобілізація і призов на строкову службу

781

vlcsnap-2015-04-08-14h29m26s61На Тернопільщині тривають мобілізація і призов на строкову службу. Область переходить з четвертої у п’яту чергу мобілізації. Вже призвали 62% від запланованої кількості. Не надто активно проходить і призов на строкову службу.

Тернопільщина і далі живе в режимі мобілізації. В обласному військоматі зараз напружений період. Водночас проводять мобілізацію людей, призов на строкову службу, а також допомагають демобілізованим, що повертаються із зони АТО, в оформленні усіх потрібних документів. Тернопільський обласний військовий комісар закликає усіх звертатися із запитаннями у військомат.

– Здійснюємо допомогу у проходженні медичних комісій. Звертайтесь до нас, будь ласка, не тільки в лікарняні заклади, якщо там якісь проблеми виникають, то однозначно ми готові йти на зустріч і вирішувати ці проблеми спільними зусиллями. Тим більше, що основну масу тих людей, яких ми відправляли, ми знаємо, тому не соромтесь, звертайтесь до нас, бо ми завжди готові надати допомогу, в межах чинного законодавства, – розповідає Тернопільський обласний військовий комісар Володимир Катинський.

З 1 квітня у районних військоматах почали роботу призовні комісії, на засіданнях яких вручили повістки на строкову службу. У військоматі заявляють про низьку явку юнаків.


– Мотивуючи тими чи іншими причинами, призовники ухиляються від прибуття у військовий комісаріат. Хотілося би нагадати, що це не є захід за бажанням призовника і хочу нагадати також Конституцію України, що це є обов’язок кожного, а за ухилення передбачена кримінальна відповідальність, – говорить начальник відділу комплектування та призову, заступник військового комісара Тернопільської області Олег Денисюк.

У військоматі кажуть, якщо призовнику повістка не прийшла, то він зобов’язаний у десятиденний термін з моменту виходу указу Президента з’явитися до призовної дільниці.

– Хто не встиг або переплутав, наприклад, навчання за бажанням військової справи у вищих навчальних закладах і з призивом на військову строкову службу, то пропоную у короткий час і термін прибути до військових комісаріатів для проходження медичного огляду і засідання призовних комісій, – каже Олег Денисюк.