додому Новини Люди з вадами опорно-рухового апарату потребують допомоги

Люди з вадами опорно-рухового апарату потребують допомоги

1391

vlcsnap-2014-11-25-16h49m04s138Люди з вадами опорно-рухового апарату потребують допомоги. У Тернополі вони створили громадську організацію “Сильні духом” і самотужки облаштували реабілітаційний центр в підвалі на вулиці 15-го Квітня, 3. Зараз люди з обмеженими фізичними можливостями просять допомогти встановити пандус, відремонтувати туалет, придбати комп’ютер, швейну машинку, тенісний стіл, шашки, шахмати для того, аби вони могли вийти на вулицю, зустрічатися та спілкуватись. Маєте можливість – допоможіть.

Те, що інвалідів із проблемами опорно-рухового апарату рідко побачиш на вулицях Тернополя, ще раз нагадує про головну проблему людей на візках – вони не можуть не лише пересуватись вулицями, а й просто вийти з власного будинку. А здорові люди не можуть сприймати інвалідів на рівних, так як це роблять за кордоном. Відтак, люди з обмеженими можливостями залишаються наодинці зі своєю бідою. Аби отримати допомогу та поговорити про проблеми, інваліди гуртуються в організації. Одна з таких у Тернополі – “Сильні духом”.

– Я давно вже в організації, зараз осліпла. В мене немає ноги лівої, в мене цукровий діабет, а відколи я осліпла, то після хвороби мене вперше привезли, – розповідає Ганна Урбанська, яка відвідує реабілітаційний центр.

Голова організації “Сильні духом” запрошує долучатися до їх роботи молодь.

– Щоб вони розвивалися, щоб різні ремесла освоювали, щоб і якусь професію здобували, навчилися шити. В нас є людина, яка вміє шити, вона б вчила, а також вишивати бісером. Крім того – спілкування. Молоді люди по домах сидять, вони не задіяні професійно, їм скучно вдома, – говорить голова ГО “Сильні духом” Надія Мосіюк.


Тернопільська міська рада виділила громадській організації приміщення на вулиці 15 Квітня,3 у Тернополі. Люди з обмеженими фізичними можливостями своїми силами його облаштували, залишилося встановити пандус та відремонтувати туалет. Для цього потрібна допомога благодійників.

– Потрібна нам швейна машинка, щоб люди могли себе обслужити, щоб вже не платили такі гроші за ремонт одягу. Потрібно також комп’ютер, щоб людина могла розвиватись. Тенісний стіл, шашки, шахмати, щоб це була така домівка для людей, які хочуть працювати, – каже заступник голови ГО “Сильні духом” Мирослава Дубчак.

Всі, хто відгукнеться і захоче допомогти людям з обмеженими фізичними можливостями, можуть звертатися за номером телефону:098-337-93-95.