додому Головні Резонансна ДТП між Стриївкою та Киданцями: версія підозрюваного

Резонансна ДТП між Стриївкою та Киданцями: версія підозрюваного

1028

vlcsnap-2015-03-03-15h04m17s0Хлопця не переслідував, наїхав на тіло, яке вже лежало на дорозі, грошей за мовчання родичам не пропонував. Свою версію подій ночі 8 липня минулого року розповів екс-міліціонер, якого підозрюють у вбивстві 19-річного мешканця села Стриївка Збаразького району. Мова йде про резонансну аварію, яка сталась між Стриївкою та сусідніми Киданцями влітку. Аргументи Степана Старицького слухали наші кореспонденти.

Резонансна аварія між селами Стриївка та Киданці Збаразького району сталась в ніч на 8 липня минулого року. У ній загинув 19-річний мешканець Стриївки Микола Брегін. Після трагедії інтернет-сайти, посилаючись на односельців загиблого, розповідали, що хлопець їхав у сусіднє село до дівчини мотоциклом. Водійського посвідчення не мав, тому тікав від правоохоронця. У вбивстві хлопця підозрюють працівника районного відділу міліції, який тієї ночі повертався додому, у Киданці. Сам чоловік наїзду не заперечує, проте стверджує: хлопця не переслідував, наїхав на тіло, яке вже лежало на дорозі. Каже, швидкості не перевищував, але побачив його надто пізно через погану видимість на тій ділянці дороги.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Підозрюваного у вбивстві вагітної подруги затримали за “гарячими слідами”

– Під час руху, після застосування гальмування, коли машина в некерованому стані сунулась і наблизилась до перешкоди, я зрозумів, що це лежить тіло людини, але нічого вже зробити не міг… Я знаю, і ніяка експертиза мені не докаже, постраждалий лежав на дорозі, а тут вже завдання слідчих і експертів встановити, – говорить підозрюваний Степан Старицький.

Водій злякався і поїхав з місця пригоди. Проте згодом, каже, сам прийшов до правоохоронців.

– Проведена експертиза, в якій підтверджується, що я був тверезий, не перебував в стані алкогольного сп’яніння… Після допиту, як поїхали в лікарню брати забір крові на експертизу, слідчий чомусь забув зробити постанову, щоб відібрали зразки крові. Але я був впевнений, що тверезий, і наполіг, щоб представники ДАІ написали таке направлення від себе, і таки взяли в мене зразки крові для експертизи, – пригадує підозрюваний.

Заперечує чоловік і чутки про те, що намагався відкупитись від родичів. Каже, гроші і справді пропонував, але як допомогу з похороном, і це можуть підтвердити свідки. Загалом же справу проти нього Степан Старицький вважає сфабрикованою. Свою роль, розповідає, відіграло і те, що він – міліціонер, і тиск активістів, які пікетували правоохоронні органи з вимогою покарати його. Більше розповісти поки не може, адже існує таємниця слідства. З роботи працівника міліції звільнили. Степан Старицький місяць був під вартою, потім його відпустили під заставу 35 тисяч гривень. Нині чоловік на підписці про невиїзд. Перше судове засідання позаду, наступне – 4 березня.

– Хочу звернутись до родичів, батьків загиблого, попросити в них вибачення і сказати, що я нічого не міг зробити в тій ситуації. На моєму місці міг опинитися кожен.