додому Новини Більше мільйона гривень додатково виділять на безпеку й обороноздатність в Тернополі

Більше мільйона гривень додатково виділять на безпеку й обороноздатність в Тернополі

881

vlcsnap-2015-02-27-17h09m26s42Більше мільйона гривень додатково виділять на безпеку й обороноздатність в Тернополі. Таке рішення прийняли 27 січня на черговому засіданні сесії Тернопільської міської ради. У планах за передбачені гроші, допомагатимуть постраждалим бійцям АТО, продовжать ремонтувати бомбосховища та укриття, облаштують блокпости на в’їздах у місто, закуплять нове й сучасне обладнання, необхідне рятувальникам.

– В зв’язку з необхідністю придбання обладнання для проведення рятувальних робіт вноситься в номенклатуру дизельний генератор, теплові пушки, перфаратор, тепловізори. Загальна сумма видатків на 2015 рік збільшується на 250 тисяч, – розповідає начальник управління надзвичайних ситуацій Тернопільської міськради Іван Коваль.

– Ми отримали від МНС пропозиції, яке обладнання буде найбільш потрібне для міста в випадку надзвичайних ситуацій, передали спеціального обладнання для пошуку людей, рятування людей і, власне, на ці потреби ми виділяємо гроші даним проектом-рішенням, – каже міський голова Тернополя Сергій Надал.

Загалом рішеннями 57 сесії міської ради додатково на безпеку й обороноздатність Тернополя виділили майже 1 мільйон 200 тисяч гривень.

– Перше – це надання медичної допомоги учасникам АТО – 360 тисяч гривень. Крім того прийнята програма психологічної, медичної реабілітації учасників АТО, яка передбачає надання різного виду медичних послуг, безкоштовних рецептів, допомоги в протезуванні всім учасникам АТО і членам їхніх сімей. Також виділено додатково 250 тисяч на ремонт бомбосховищ міста Тернополя, які знаходяться в комунальній власності, на 98 тисяч буде придбано обладнання для облаштування блокпостів при в’їзді в Тернопіль – це відеокамери, які будуть фіксувати автомобілі і транспорт, які заїжджають чи виїжджають з міста. Також 100 тисяч виділено на закупівлю засобів індивідуального захисту, – каже Сергій Надал.

Понад 140 тисяч гривень виділено також на ремонт приміщень, котрі в Тернополі готують для загонів територіальної оборони міста.