Кулінарна книга будь-якої господині неодмінно містить рецепти страв з грибів. Ми також вирішили поділися з вами добіркою найсмачніших страв. Вам варто лише раз скуштувати, аби у цьому переконатися.
Паста з грибами в вершковому соусі
Інгредієнти:
- 450 г пасти фарфалле
- 3 ст. л. вершкового масла
- 450 г печериць
- 450 г тонкої спаржі
- 200 г сиру маскарпоне
- щіпка тертого мускатного горіха
- 150 г підсмажених волоських горіхів
- 50 г тертого пармезану
Як приготувати:
- У великій каструлі довести до кипіння підсолену воду. і додати пасту фарфалле. Варити, періодично помішуючи (точний час, як правило, вказують на упаковці).
- Злий воду, відплив окремо 1 склянку.
- У великій сковороді з товстим дном на середньому вогні розтопити вершкове масло. Додай гриби і обсмажити до м’якості, близько 5 хвилин.
- Додай спаржу і обсмажуй близько 5 хвилин.
- Додай в сковороду фарфалле, маскарпоне і мускатний горіх і перемішати, щоб покрити сиром макарони.
- Додай відкладену воду по 1/4 склянки за раз, щоб зволожити соус.
- Додай волоські горіхи, додай сіль і перець за смаком.
- Переклади пасту у велику посудину, додай пармезан і подавай до столу.
Гpибний cуп-пюpe
Інгредієнти:
- вершки 10 % — 150 мл;
- філе куряче — 200–250 г;
- печериці — 400 г;
- цибуля — 1 шт.;
- вода — 1–1,5 л;
- картопля — 2 шт. (середні);
- батон (бажано не дуже свіжий) — 4 шматочка;
- сіль, перець — за смаком;
- масло вершкове — 1 ст. л .;
- олія рослинна — 40 мл (для смаження).
Як приготувати:
- Філе помийте, дайте стекти воді, поріжте невеликими шматочками (якщо будете робити з нього пюре), опустіть у киплячу воду. Зніміть піну, трохи посоліть бульйон. Варитися м’ясо буде хвилин 20.
- Підготуйте сухарики. Зі шматочків батона зніміть скоринку, поріжте їх кубиками, сковороду змастіть вершковим маслом, обсмажте на ній хліб до золотавого кольору. Викладіть грінки на тарілку й поки що відставте.
- На сковорідку налийте олії, нагрійте її та викладіть туди смажитися порізану кубиками цибулю. Коли цибуля стане золотавою, додайте порізані печериці. Смажте, доки не випарується рідина, посоліть і поперчіть.
- Картоплю почистіть, поріжте кубиками, киньте в бульйон, варіть до готовності (приблизно 10–15 хвилин).
- У готовий бульйон із картоплею висипте вміст сковорідки, проваріть все разом 5 хвилин.
- Каструлю зніміть з плити, почекайте, щоб грибний крем-суп трохи охолов, перетворіть його на пюре за допомогою блендера. Якщо блендер стаціонарний, а не ручний, висипте все в нього, збийте, потім поверніть суп до каструлі.
- Пюре залийте вершками, поставте на вогонь, доведіть до кипіння, постійно помішуючи (не варимо! Даємо лише закипіти).
- Посипте страву сухариками, як будете подавати.
Піца з куркою і печерицями
Інгредієнти для начинки:
- приправи – орегано, паприка, базилік, перець – по 1 щіпці;
- моцарелла – 0,1 кг;
- кетчуп 50 г;
- половина курячої грудки;
- сіль – за смаком;
- шість печериць;
- вершки – 40 мл;
Інгредієнти для основи:
- щіпка дріжджів;
- вода – 0,15 л;
- борошно – 280 м;
- сіль – 10 г;
- ложка олії;
- цукровий пісок – 8 р.
Як приготувати:
- Прогріваємо воду до теплого стану. Виливаємо її в глибокий посуд і додаємо цукор, дріжджі і сіль. Наливаємо ложку рафінованої олії та крізь сито додаємо борошно.
- Готове тісто залишаємо на 40 хвилин підніматися.
- Промите куряче м’ясо розрізаємо на невеликі шматочки і обсмажуємо при додаванні прянощів протягом 12 хвилин.
- Коли м’ясо покриється рум’яною скоринкою, виймаємо його з сковороди.
- У комбайні перемелюємо шматок моцарелли.
- Промиті гриби кришимо на пластинки довжиною 3 див.
- Охолоджену птицю ще раз ріжемо ножем на дрібні шматочки.
- Ставимо в духовку режим розігріву, шкали встановлюємо на позначці 200 градусів.
- З грудки тіста розкачуємо тонку пластину і перекладаємо її на деко.
- Обробляємо поверхню тіста кетчупом, заливаємо вершками і по черзі розподіляємо куряче м’ясо, гриби, сир. Можна додати ще трохи спецій.
- Відправляємо це пишність в духовку на 15 хвилин.
Деруни з грибами в горщику
Інгредієнти:
- 700 г картоплі;
- 400 г грибів;
- 2 середні цибулини;
- 1 яйце;
- 2 ст. ложки борошна;
- 2 ст. ложки молока;
- 50 г вершкового масла;
- 1 склянка сметани;
- 150 г твердого сиру;
- олія для смаження;
- мелений чорний перець за смаком;
- сіль за смаком.
Як приготувати:
- Спочатку приготуйте деруни. Картоплю почистіть та натріть на дрібній тертці. Цибулю також натріть. Добре перемішайте, через марлю відіжміть масу та злийте зайву рідину. Додайте в овочеву масу яйце, борошно, сіль, перець і добре перемішати. Посмажте всі деруни та викладіть на паперовий рушник, щоб позбутися від зайвої олії.
- Гриби (можна взяти як сезонні гриби, так і шампіньйони) помийте та наріжте скибочками. Смажте на сковорідці до повного випаровування рідини. Додайте нарізану цибулю, посоліть та поперчіть.
- На іншій сковороді розтопіть вершкове масло, додайте борошно, сіль і перець. Натріть сир на великій тертці, також додайте в сковорідку та вимішайте до однорідності соус.
- У кожен горщик викладіть деруни, потім гриби та полийте соусом. За бажанням, можете зверху ще присипати сиром. Запікайте деруни в горщиках 20-30 хвилин в духовці.