З’їв щось не те. Влітку такі слова можна почути частіше. Все тому, що у теплу пору – різноманітним бактеріям легше розмножуватися – як наслідок харчове отруєння. Щоб уникнути такого сценарію, експерти харчових досліджень радять ретельно обирати місця, у яких купуєте продукти, стежити за гігієною та правильно обробляти харчі. Більше дивіться далі у сюжеті.
У літню пору – ризик харчових отруєнь збільшується. Все через теплу температуру, у якій люблять розмножуватись різноманітні бактерії. Тому, експерти закликають відповідально підходити до вибору продуктів. Кажуть, важливо, де і як продають харчі.
М’ясо, риба, молоко – потребують особливих умов зберігання. Їх не можна продавати просто сонця. Якщо ж ви купуєте такі продукти на ринку – їх одразу потрібно піддати термічній обробці, щоб усі патогенні мікроорганізми знищилися.
Щодо ягід, то їх найкраще вживати одразу із дерев та кущів. Адже у такому випадку в мікроорганізмів менше шансів розвиватись.
Тому, після такого довгого шляху фрукти та ягоди найкраще мити їх під проточною водою, каже Аліна Микитюк, керівниця відділу мікробіологічного дослідження харчових продуктів та води.
А ще, не забувати про гігієну. Адже у літній період на руках розвивається більша кількість мікрофлори, яка теж може негативно впливати на стан здоров’я. Із експертами спілкувалася наша Галина Мацейків. У програмі “Сільський календар” вона розповість більше про безпечні продукти та їхню експертизу. Дивіться вже у неділю, 15 липня.