додому Головні Секрет випікання домашньої паски: чисті думки та щире серце того, хто їх...

Секрет випікання домашньої паски: чисті думки та щире серце того, хто їх пече

1816

Тернополянка Неоніла Макар відкрила секрети випікання домашньої паски. Каже, її успішний рецепт полягає у чистих думках та щирому серці того, хто їх пече. Процес приготування головної Великодньої випічки бачила Світлана Наконечна.

Тернополянка Неоніла Макар щороку паски випікає власноруч. Каже, вони не лише смачніші, ніж магазинні, ай цінніші, адже робить їх з любов’ю і думками про рідних. Розповідає, перед замішуванням тіста треба підготувати усі інгрідієнти.

Відштовхуватися треба від кількості молока. Я, наприклад, взяла півлітра молока. Ми його зараз підігрієм трошки. Приблизно потрібно кілограм муки. Я її просіяла вчора один раз, сьогодні вдруге, щоб вона набралася киснем, повітрям, щоб не було грудочок. Мука повинна бути кімнатної температури, – каже тернополянка НЕОНІЛА МАКАР.

На півлітри молока, треба 200-300 грамів цукру, каже Неоніла Макар. Вісім жовтків і охолоджені білки з двох яєць. Для кращого смаку і аромату можна використовувати ванільний цукор, лимонну цедру, ромову або мигдалеву есенцію. Серед інгідієнтів – масло домашнього приготування і оливкова олія, також шістдесят грамів дріжджів, їх тернополянка використовує для опари.


-Насамперед ми зробимо опару. Опара – це  рідке тісто, яке готується з дріжджів, подріблених. Цукру, трошки молока і муки, – розповідає тернополянка НЕОНІЛА МАКАР.

На приготування опари тернополянка витрачає близько двадцяти хвилин. Після того переходить до замішування тіста. Усі інгрідієнти змішує, на кінець додає родзинки і масло, яке готує із сепараторної сметани, для тіста розтоплює його на сковороді.

Так щоб воно не пережарювалося на коричневе. Просто злегеньку розтопилось. Ви зараз подивитесь. Масло робиться елементарно. В міксер і воно тобі збиває масло. 

Додавши родзинки і жир у тісто господиня вимішує його протягом години і залишає дозрівати у тепле місце. Неоніла Макар продовжує чаклування: сформовані паски ставить у духовку розігріту до двохсот градусів. Через десять хвилин температуру зменшує до ста вісімдесяти градусів і випікає протягом години. Загальний час приготування – близько чотирьох годин.