додому Головні Григорій Жук захоплюється городництвом: що він вирощує та як – сюжет

Григорій Жук захоплюється городництвом: що він вирощує та як – сюжет

534
Подвір`я мого дивосвіту. Так тернополянин Григорій Жук називає овочі, фрукти, дерева та квіти, які цьогоріч виросли у нього вдома на земельній ділянці. Чоловік переконаний: кожну справу, якою людина займається потрібно любити. Відтак, він дбайливо щоденно підтримує та доглядає за кожним видом рослин, аби невдовзі отримати хороший врожай. Які овочі цьогоріч вродили на городі у пана Григорія ми покажемо у нашому сюжеті. Та знімальна група телеканалу TV-4 не лише побувала вдома у господаря, а й дізналася рецепт приготування закруток з огірків, якими вже взимку можна буде посмакувати. Дивимося далі.
Тернополянин Григорій Жук вже багато років захоплюється городництвом. На невеличкому клаптику землі біля дому у нього ростуть квіти, дерева, різні фрукти та овочі. Чоловік вже збирає свіжі плоди з городу.

Близько 40 років Григорій вирощує помідори. Аби вони не хворіли, виросли гарними та великими каже: потрібен щоденний догляд.

Пан Григорій ділиться: “Тут підв`язування є десь третя підв`язка, ось там на високих, то четверта. Треба то все було підв`язати, зробити, листя обірвати і воно ось таке вийшло”.

Щороку помідори дозрівали швидко. Та цьогоріч, за словами чоловіка, овочі почали червоніти набагато пізніше: “Половина липня вже весь город був червоний. Цього року ось вже 8-9 серпня десь-не -десь починають червоніти. Ну слава Богу, що хоч зелене. І помідора, і рослина. Бо знаю, як мені говорять, розказують, що в людей нема ні зелених, ні червоних, а саме все чорне”.

Також пан Григорій потроху робить заготовки на зиму. У банках вже поміщені огірки. У рецепті разом з ними йде хрін, часник, кріп, дубове листя, петрушка, селера. На трилітрову банку господар дає три столових ложки солі, заливає кип`яченою водою та залишає на три дні.

Чоловік сподівається, що попереду у нього буде ще добрий врожай. Адже справу, якою він займається, він любить та вкладає у неї душу.