додому духовність До Тернополя привезуть Зарваницьку ікону Божої Матері

До Тернополя привезуть Зарваницьку ікону Божої Матері

657

До Тернополя привезуть Зарваницьку ікону Божої Матері. Святиню зустрічатимуть в неділю, в Архикатедральному соборі. Далі чудотворна ікона побуває у греко-католицьких храмах Тернополя. Люди зможуть молитися і просити в Матері Божої миру та спокою в Україні.

Зарваницьку ікону, через молитву до якої тисячі людей впродовж століть отримували заступництво, зцілення та допомогу Матері Божої, привезуть до Тернополя у неділю, 16 березня. Зустрінуть святиню о 17 годині в Архикатедрі. О 18 там відправлять Літургію за недопущення війни, за мир, спокій та за неподільність, соборність України. Впродовж трьох днів в Архикатедрі відбуватимуться цілодобові молитовні чування, на які священики запрошують усіх тернополян.

– Якщо ми сьогодні не маємо можливості фізично проявляти те, що потрібно для спасіння нашого краю, то повинні це духовно робити. Владика дуже гарно підкреслив: "Щоб нашим воїнім не довелося брати справжню зброю в руки, ми повинні брати духовну зброю в руки: вервиці, чотки, молитовники, побожні книжки, Святе письмо". Тобто, відновляти в собі Божого Духа, очищати себе від всяких гріхів в цьому пості, один одного простити і тоді Господь нам дійсно подарує ту добру щиру молитву, яка буде почутою, тоді Господь зглянеться і нам допоможе, – говорить прес-секретар Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ отець Олег Харишин.

В Архикатедрі чудотворна Ікона Зарваницької Матері Божої перебуватиме до 18 березня.

– О 18 годині 18 березня буде відправлена молебень, відразу після цього ікона буде передана в дерев'яний храм в Старому парку, ця церква має назву Матері Божої Зарваницької. В цьому храмі будуть безперервні молитовні чування, запрошуємо усіх долучитися. Там ікона перебуватиме до 19 березня, далі її передадуть в храм Святого Івана Богослова на проспекті Злуки, далі в храм Святого Духа на вулиці Тарнавського, і далі – по всіх греко-католицьких парафіях, – каже отець Олег.

5 квітня, ввечері, ікону повернуть до Архикатедрального собору, де 6 квітня відбудеться урочиста віднова посвяти всього українського народу під покров Матері Божої. Передаватимуть ікону під супровід молитовної хресної ходи вулицями Тернополя. Цієї неділі в кожній парафії священики повідомлять коли і в якій церкві перебуватиме чудотворна ікона.