додому суспільство У Тернополі відбулась V Західноукраїнська туристична виставка-фестиваль

У Тернополі відбулась V Західноукраїнська туристична виставка-фестиваль

650

Познайомитися з найцікавішими туристичними місцями Західної України та Тернопільщини зокрема, цікаво відпочити тернополяни та гості міста мали змогу на V Західноукраїнській туристичній виставці-фестивалі, де представили містечка туристичної привабливості, народних ремесел, сервісного обслуговування та народної творчості.

Аби тернополяни та гості міста познайомитися з найпривабливішими туристичними місцями Західної України та Тернопільщини зокрема, в обласному центрі вже вп'яте провели Західноукраїнську туристичну виставку-фестиваль. Монастирищина запрошувала тернополян та гостей свята одразу на два фестивалі – "Коропфест", який відбудеться 21 липня у Коропці, де місцеві газдині щороку готують близько 80 видів страв з коропа. А також на фестиваль лемківської культури –  "Дзвони Лемківщини", який проведуть в перші суботу та неділю серпня.

Віра Дудар, начальник відділу культури та туризму, національності та релігій Монастириської РДА: "Сьогодні на суд тернополян ми представляємо два фестивалі, котрі є брендами нашого краю. Це Всеукраїнський фестиваль "Дзвони Лемківщини", ми можна сказати приїхали сьогодні на лемківському возі, з лемківським весіллям. І другий фестиваль – це фестиваль кулінарного мистецтва "Коропфест"

Крім презентації туристичної привабливості Західної України та Тернопільщини зокрема, на виставці-фестивалі місцеві ресторани ділилилися рецептами фірмових страв. Тернополянам представили  кухню Галичини, Волині та Поділля.

Наталія Судома, на виставці-фестивалі представила українські страви: "Сьогодні ми представляємо Вам страви української кухні. Це є кров'яночка, це є кишка біла, це є м'ясні вироби, це курочка фарширована, риба фарширована, наш фірмовий суп – це гуцульський суп, він готується з різних сотрів м'яса, ковбаски, шампіньйончиків, грибочків. Цей суп трохи гостренький і дуже ситний".

Розважали гостей V Західноукраїнської-виставки-фестивалю аматорські художні колективи і виконавці з усієї області. Веселі музики з Кременця для глядачів телеканалу TV-4 заграли польку "Дайте пива".

Попри дощову погоду п'ята Західноукраїнська туристична виставка-фестиваль вдалася, кажуть організатори. До Тернополя приїхали іноземні делегації з Польщі, Болгарії, Іспанії та Придністров'я. Найбільш чисельною виявилася польська делегація, представлена аж 15 туроператорами.

Леся Серетна, начальник управління з питань туризму та курортів Тернопільської ОДА: "Кожен рік збільшується потік відвідувачів і наших учасників. Якщо минулого року брало участь п'ять представників областей, то вже цього року – чотирнадцять, а це показник не малий".

Сергій Надал, міський голова Тернополя: "Навіть представники Іспанії вперше сьогодні приїхали до нас. Їх це дуже зацікавило. Сьогодні міська рада має домовленості з іспанською стороною про зустріч з одним з муніципалітетів в Іспанії, де живе найбільша кількість українців, для того, щоб налагодити співпрацю між нашими містами".

Організатори сподіваються, після такого заходу кількість туристів на Тернопільщині збільшиться.