додому Новини Усі 85 виборчих дільниць Тернополя розпочали свою роботу вчасно

Усі 85 виборчих дільниць Тернополя розпочали свою роботу вчасно

1316

Усі 85 виборчих дільниць Тернополя розпочали свою роботу о 8 годині ранку. ДВК укомплектовані, бюлетені перерахували та подали на окружну виборчу комісію дані про кількість виборців.

– Кількістю бюлетнів, які ми отримали і видали на дільниці – 174 тисячі 528, кількість виборців, які ми отримали список від ЦВК була 172 тисячі 193, а станом на восьму ранку, яку ми отримали цифру від виборчих дільниць, 169 тисяч 837, – розповідає голова окружної виборчої комісії номер №163 Наталя Пікіна.

Процес голосування триватиме до 20 години. Згодом голоси перерахують, а бюлетені почнуть звозити на ОВК, аби в подальшому передати дані Центральній виборчій комісії.

– Вони привозять до нас протоколи у сейф-пакеті з результатами голосування, які ми приймаємо тут, оголошуємо і звіряємо, щоб зійшлося з списком виборців з виданими бюлетнями і з кількістю, який вони зробили підрахунок і там підраховуємо. Є система в комп`юторі, яка вираховує, щоб все збіглося, – каже Наталія Пікіна.

Дані передають ЦВК в режимі онлайн, а вже через два тижні повезуть і бюлетені. Згодом до 1-го травня Центральна виборча комісія оголосить результати другого туру Президентських виборів.