додому Новини Акція “Миколай про тебе не забуде” відбулась у Тернополі вже тринадцятий рік...

Акція “Миколай про тебе не забуде” відбулась у Тернополі вже тринадцятий рік поспіль

1100

Напередодні Дня Святого Миколая від його помічників подарунки отримали і діти із багатодітних та потребуючих сімей, діти сироти. Ще з вересня волонтери формували подарункові набори, а тоді – розвозили по домівках малюків. Акція “Миколай про тебе не забуде” відбулась у Тернополі вже тринадцятий рік поспіль.

Саме тут людина отримує кульочок з загальною інформацією про дитину. Вік, стать, ім’я її.  Це для дівчинки 9 років, –каже ІРИНА, помічник Святого Миколая, координатор акції.

Далі порожній пакет волонтери перетворюють на подарунок. Кладуть туди солодощі, іграшки, канцтовари, засоби гігієни. Усі пакунки формували на Фабриці Святого Миколая, що працювала у храмі святого Йосафата на вулиці Лучаківського у Тернополі. Волонтери, а їх долучилось близько трьох сотень, готувались до цього дня заздалегідь. Розпочали підготовку ще у вересні.

-Це і школярі старших класів, вон нам допомагають на фабриці. Старші, студенти навчальних закладів, ті вже, які працюють, молодь, вони долучаються як на фабриці, так і розносять подарунки. Тому що розносити подарунки в нас можуть з 16 років, – розповідає помічник Святого Миколая, координатор акції ІРИНА.

Впродовж кількох місяців волонтери збирали складові подарунків та гроші, за які докупили згодом усе необхідне. Фасували подарунки напередодні Дня Святого Миколая із раннього ранку та до пізньої ночі. а далі – розвозили адресно дітям.

-Це дуже позитивний захід, там насправді все дуже добре організовано. Вони працюють як злагоджені дорослі, не те, що колектив, а справжня фабрика. Є схеми, є маршрути, як працювати. Пакування, фасування. Відбувається все на дуже серйозному рівні, – каже міський голова Тернополя СЕРГІЙ НАДАЛ.

Є на Фабриці волонтери, які долучаються до добрих справ вже не перший рік поспіль. Пригадують попередні роки, коли були помічниками Миколая.

-Ми були в сім’ї, де хлопчик жив тільки з бабусею. коли він нас побачив, він так зрадів, його очі були наповнені радістю, я не можу їх досі забути. // Я займаюся цим заради радості. Ми приносимо радість іншим дітям, також це приносить радість і мені, – розповідає волонтер Сергій.

Акція “Миколай про тебе не забуде” відбувається у Тернополі тринадцятий рік поспіль. Цьогоріч подарунки отримали близько двох тисяч дітей з багатодітних, потребуючих сімей та діти-сироти.