додому благоустрій У Тернополі ремонтують доріжку в парку “Топільче”, яка веде до центрального ринку

У Тернополі ремонтують доріжку в парку “Топільче”, яка веде до центрального ринку

709

vlcsnap-2014-11-05-18h36m03s18У Тернополі ремонтують доріжку в парку “Топільче”, яка веде до центрального ринку. З таким проханням неодноразово звертались тернополяни, кажуть у міськраді. Це одна з найбільших пішохідних зон у парку “Топільче”. Там будівельники встелять бруківку, встановлять освітлення та переходи.

Доріжка в парку Топільче у Тернополі, що веде до центрального міського ринку, була в аварійному стані. Тернополяни часто скаржилися на її якість, кажуть, ходити по ній вже було неможливо.

– Стан доріжки відверто був жахливий, багато років її ніхто не робив, була потреба зробити, бо дуже багато людей користуються нею, коли йдуть від ринку до масиву Дружба і до озера. Тому роботи були розпочаті в цьому році зробиться лише частина доріжки, та яка була найбільш аварійна, це 365 метрів. Тут крім того буде викладена нова бруківка, одночасно робиться нове освітлення, лінія електропередач тягнеться, будуть встановлені ЛЕД-ліхтарі такого самого взірця на ділянці, яка є суміжною, щоб вже було все в одному стилі в парку. Також будуть зроблені переходи, які будуть з’єднувати дві сторони доріжки і розраховуємо на те, щоб там наступного року поставити лавочки для відпочинку, – каже міський голова Тернополя Сергій Надал.

Вартість ремонту доріжки, встановлення освітлення та переходів у парку Топільче становить більше мільйона гривень. Завершать комунальники роботу впродовж двох тижнів. А вже наступного року продовжать ремонтувати другу частину доріжки.


– Друга частина доріжки вже буде робитися в наступному році, бо, по-перше, є питання в грошах, а по-друге ми вже фізично не встигаємо, бо починається зима. Дуже б не хотілося проводити роботи, коли буде падати сніг, що може негативно вплинути на якість робіт. Тому закінчуємо цю частину, а наступного року приступаємо до другої частини, – говорить міський голова.