додому надзвичайне Загиблий Устим Голоднюк сподівався одружитись, коли настане мир

Загиблий Устим Голоднюк сподівався одружитись, коли настане мир

661

Україна хоронить героїв. Устиму Голоднюку, який загинув вісімнадцятого лютого під час боїв у Києві, було дев’ятнадцять, він мріяв бути віськовим. Тому від поїздок у Київ його не могли відговорити ні батьки, в яких був єдиним сином, ні родичі. Хлопець був впевнений, що саме із ним точно не станеться нічого.

– Казав: «А хто, коли не я?» Я хочу, щоб були зміни в країні, я хочу, щоб мої діти жили в іншій країні, не такій корумпованій, а в європейській. Де існує право, де людина – це є цінність, – пригадує родич Ігор Кінах.

Родичі розповідають, що Устим в Києві вибився з сил та дуже схуд. Тому батько поїхав за ним, аби хоч на трохи забрати додому. Ще о 9 говорив із ним по телефону, об 11 – мали їхати додому. Своїм побратимам юнак сказав: ще один раз йду в атаку і їду додому, хлопці, трохи відпочину. Під час цієї атаки він і поліг. Снайпер стріляв прицільно в око, говорять родичі, але схибив і вцілив в лобову кістку.

– Куля зараз знаходиться в батька. Куля пробила голову насквозь, розтрощила череп. Насквозь пробила каску. В нього каска була, значіть, миротворця, каска голубого кольору, тому снайпер вибрав іменно його, – каже Ігор Кінах.

Устим Голоднюк навчався у Бережанах в технікумі. Сподівався одружитись, коли в Україні настане мир.