додому Головні Як відбувається підготовка до виїзду на позиції бійців підрозділу БПЛа “Барні”

Як відбувається підготовка до виїзду на позиції бійців підрозділу БПЛа “Барні”

327

Хтось перевіряє дрони, хтось готує вибухівку, інші – налаштовуються психологічного до чергового виїзду на “нуль”. Саме так виглядає звичайний день бійців підрозділу БПЛА “Барні”. Тут кожен має свої чіткі обов’язки і розуміє, що від його дій залежить не лише безпека побратимів, а й успіх операцій. Адже дрони, які щоразу готують до вильоту, стають очима та вухами на полі бою. 

Підготовка до виїзду на позиції у підрозділі БПЛА “Барні” зазвичай починається ближче до вечора. Саме тоді, коли у ворожих безпілотників найменша видимість. Кожен боєць відповідає за своє завдання: одні збирають і перевіряють дрони, інші готують вибухові пристрої, а дехто налаштовується психологічно на черговий виїзд. Сьогодні один із водіїв Микола. Попереду далека і складна дорога до позицій, де ворог може атакувати в будь-який момент.

  • Зараз веземо БК, їжу, трошки лісу на бліндажі, зараз виїжджаємо “на нуль” через, така наша робота. Все буде добре.

Поки водії очікують, на подвір’ї Микола ретельно готує дрони для безпечного транспортування. Головне завдання – упакувати частини безпілотника так, аби вони доїхали до бойових позицій без пошкоджень.

  • Готуємо пропелери, всякі “кадешки” там. Бо ось є такий дрон і вже на позиції його збирають з усіх частин цих, а ми тут нормально пакуємо, щоб можна було доставити.

Микола приєднався до лав ЗСУ в грудні минулого року. Каже, з того часу в нього виникла особлива любов до FPV-дронів, адже ці безпілотники є невід’ємною частиною військових операцій. Кількість бойових “пташок”, яку можна взяти з собою на завдання, залежить від їхнього розміру та доступного місця. У середньому, у сумку поміщається близько 10 дронів.

Для виконання бойових завдань готують не лише FPV-дрони. На кадрах можна побачити квадрокоптер під назвою “Vampire”, який у військових колах часто називають “Баба Яга”.

Близька відстань до позицій противника робить кожну операцію ризикованою, адже ворог також може здійснювати атаки з повітря. За словами військових, квадрокоптери та FPV-дрони відіграють важливу роль у бойових завданнях. Адже безпілотники не лише допомагають нищити ворога, але й зберегти життя особового складу. Більше історій з передової дивіться у наступних випусках “Провінційних вістей”.