додому Головні Львівські лікарі врятували 7-місячну дитину з Тернополя (Фото)

Львівські лікарі врятували 7-місячну дитину з Тернополя (Фото)

634

У Львові лікарі врятували семимісячну дівчинку з велетенською кістою легень.

Про це повідомили на Fb-сторінці Першого медичного об’єднання Львова.

Дівчинка Ніколь народилася з кістою легень, але батьки про це не знали. Впродовж семи місяців життя дитини – при кожному її вдиху – кіста поступово надувалась, збільшувалась і заважала розвиткові легень, пояснять згодом лікарі. А потім утворення почало стискати та зміщувати внутрішні органи грудної порожнини: серце, ліву легеню та трахею. І ось одного дня батьки помічають, що у їхньої крихітки з’явилася задишка, а вдихи стали короткими. Ніколь відразу ж везуть на огляд до місцевого лікаря в селі на Тернопільщині, де мешкає родина.
Після виявлення кісти дитину терміново відправили у Львів до Дитячої Лікарні Святого Миколая – у критичному стані.
Лікарі побоювалися, що в Ніколь доведеться видалити всю легеню. Утім, найгірші прогнози не справдилися. Лікарі видалили лише середню долю – це близько 30% від лівої половини парного органу. Складне хірургічне втручання пройшло успішно.
Після видалення велетенської кісти зміщені органи грудної клітки повернулися на свої місця. І Ніколь дуже швидко відновилася. Вона вже повернулася додому та почувається добре. Дівчинка ростиме здоровою та розвиватиметься, як усі діти. А в майбутньому вона абсолютно безперешкодно зможе займатися спортом,” – зазначили у дописі.