додому Новини У Тернополі презентували інтерактивні історичні карти

У Тернополі презентували інтерактивні історичні карти

1765

Історія країни, області та міста – у одному ресурсі. У Тернополі презентували інтерактивні історичні карти, які допоможуть вивчати предмет не лише школярам, але й усім охочим. Проект втілили за гроші “Громадського бюджету”.

Інтерактивні карти на теми “Історія становлення території України”, “Історія Тернопільщини” та “Історія міста Тернополя” охоплюють період від стародавніх часів до сьогодення. Цей ресурс є своєрідною альтернативою підручникам, адже скористатись ним може будь-яка людина, яка має гаджет.

– Головна цільова аудиторія цього проекту – це школярі, які готуються до ЗНО. І ми намагалися його прописувати так, щоби він був цікавий не лише школярам, але й тим людям, яким справді цікава історія нашої держави, – розповідає автор проекту “Інтерактивні навчальні карти” Володимир Подобівський.

Ресурс вмістив багато інформації, якої немає у шкільних підручниках. Головна його особливість у тому, що окрім тексту, фото- і відеоматеріалів, він містить мультимасштабні інтерактивні карти з клікабельними елементами.

– Дитина, школяр може отримати просторові відомості. Не просто назва битви і хто там приймав участь, можна побачити на карті, як рухалися війська, як змінювались кордони нашої держави, – каже Володимир Подобівський.

Також ресурс має інформацію і про відомих людей, які прославили місто, область чи країну. Інтерактивні карти технічно розробила і втілила компанія “Магнетік.Ван”. Вміщена тут інформація – із авторитетних джерел, а також із текстів істориків Юрія Свідерського та Володимира Окаринського. Проект вдалось втілити за кошти “Громадського бюджету”.

Вивчати історію за допомогою інтерактивних карт можна на сайті тернопільського комунального методичного центру науково-освітніх інновацій та моніторингу у розділі “Методичний простір”.